Postbus 4240 · Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp · Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 12 april 2002
·

Rijden onder invloed Noordwijk
Een 27 jarige automobliste uit Noordwijk is vrijdag 12 april omstreeks 01.30 uur aangehouden op verdenking van alcoholgebruik. De vrouw reed over de van Panhuysstraat toen zij gecontroleerd werd. Ze bleek een ademalcoholgehalte te hebben van 350. Ze kreeg een bekeuring en een rijverbod.

Aanhouding na inbraak Lisse
De politie heeft vrijdag 12 april een 45 jarige man uit Lisse aangehouden op verdenking van inbraak. Agenten zagen omstreeks 02.00 uur dat bij een pand aan de Vivaldistraat een ruit van een toegangsdeur vernield was. In het pand werd door de agenten een man aangetroffen die inmiddels een aantal goederen, onder andere wijn, in een tas geladen had. De man is aangehouden en wordt in de loop van de dag verhoord.

Controle parkeren Oegstgeest
De politie heeft op donderdag 11 april van 10.30 tot 12.45 uur gecontroleerd op parkeren. Er werd gecontroleerd op de Geversstraat, de Terweeweg, het Terweeplein en de Kempenaerstraat. In totaal werden er zestien bekeuringen uitgeschreven voor het parkeren zonder de parkeerschijf (11), voor het overschrijden van de tijd (4) en één voor het parkeren voor een in- uitrit.

Parkeercontrole Sassenheim
De politie heeft donderdag 11 april omstreeks 15.00 uur een parkeercontrole gehouden. Er werd gecontroleerd op de Hoofdstraat, de Gouverneurlaan, de Hortuslaan, de Wilhelminalaan en het Boschplein. In totaal werden 6 bekeuringen uitgeschreven bij automobilisten die geen parkeerschijf in hun auto hadden neergelegd.

Rijden onder invloed Leiden
Een 27 jarige automobilsit uit Voorschoten is vrijdag 12 april omstreeks 01.00 uur aangehouden op verdenking van alcoholgebruik. De man werd gecontroleerd toen hij over het Utrechtse Jaagpad reed. Bij controle bleek dat hij een ademalcoholgehalte had van 420. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod. Bovendien is zijn rijbewijs ingevorderd.

Inbraak horecagelegenheid Leiden
Op donderdag 11 april om 11.00 uur heeft de eigenaar van een horecagelegenheid op de Haarlemmerstraat in Leiden aangifte gedaan van een inbraak in zijn bedrijf. De inbreker(s) was door middel van het openbreken van de voordeur het pand binnen gekomen. Onbekend is nog welke goederen er ontvreemd zijn. De aangifte is opgenomen. De technisch recherche stelt een onderzoek in.

Poging inbraak winkel Leiden
Op donderdag 11 april om 15.30 uur heeft de eigenaar van een winkel op de Haarlemmerstraat aangifte gedaan van een poging inbraak. De inbreker(s) heeft het rolluik omhoog gedaan en heeft de etalageruit vernield. De inbreker is niet in het pand geweest. Een aantal goederen die in de etalage lagen hebben schade opgelopen. De aangifte is opgenomen. De technische recherche stelt een onderzoek in.

Rijden onder invloed Leimuiden
Een 31 jarige man uit Hillegom is vrijdag 12 april omstreeks 01.30 uur aangehouden op verdenking van alcoholgebruik. De man reed op zijn bromfiets over de Provincialeweg N207. Bij controle bleek hij een ademalcoholgehalte van 360 te hebben. Hij kreeg een bekeuring en een rijverbod.

Inbraak in bedrijf Alphen aan den Rijn
In een bedrijf aan de Euromarkt werd op donderdag 11 april even voor 05.00 uur ingebroken. Men wist het pand binnen te komen door sloten van een buitendeur en een rollluik te forceren. Uit het pand werden vervolgens onder andere laptops, videocamera's, computers meegenomen. De politie heeft een onderzoek ingesteld en is op zoek naar getuigen. Zij kunnen kontact opnemen met de politie in Alphen aan den Rijn, telefoonnummer 0900 - 8844.

Rijden onder invloed Haastrecht
Een 37 jarige automobilist uit Haastrecht is vrijdag 12 april omstreeks 02.00 uur aangehouden op verdenking van alcoholgebruik. De man reed over de Provincialeweg Oost toen hij gecontroleerd werd. Hij bleek een ademalcoholgehalte te hebben van 670. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod. Bovendien is het rijbewijs van de man ingevorderd.

Inbraak bedrijf Bodegraven
Op donderdag 11 april om 19.00 uur kreeg de politie de melding dat er ingebroken was in een bedrijf op de Duitslandweg in Bodegraven. De inbreker(s) is door middel van het openbreken van de voordeur het pand binnen gekomen. Uit het bedrijf is computerapparatuur weggenomen. De aangifte is opgenomen. De technische recherche stelt een onderzoek in.

Bestelbus rijdt door na aanrijding Waddinxveen
Een 66-jarige Boskoper is dinsdag 9 april rond 16.45 uur ten val gekomen toen hij werd geraakt door een groene Mercedes-bestelbus. De Boskoper reed over de Noordkade in de richting van Boskoop op zijn fiets met hulpmotor. Toen de bestelbus hem passeerde raakte deze hem tegen de linkerarm waardoor hij zijn evenwicht verloor. Hierna is de bestelbus zonder te stoppen doorgereden in de richting van de Linneasweg.

Motorrijder ten val Gouda
Een 38-jarige motorrijder uit Bleskensgraaf heeft woensdag 10 april een ontzette knie opgelopen bij een aanrijding met een onbekend gebleven fietser. De motorrijder reed op de Prins Hendrikstraat de kruising bij het benzinestation op. De fietser die ook de kruising op reed, verleende hem geen voorrang. De motorrijder is ter controle bij de huisarts geweest.

--- einde berichten ---