AutoRai

12-4-2002

Nieuwe samenwerking Saab biedt exclusief maatwerk

Saab en het Zwitserse Hirsch Performance hebben een compleet Saab-tuningpakket van krachtige motoren, verstevigde onderstellen en sportieve styling-elementen ontwikkeld onder de naam Saab Performance by Hirsch.

De samenwerking tussen de twee bedrijven biedt Saab-rijders vergaande mogelijkheden hun autos op sportief gebied geheel naar eigen smaak en wens aan te passen.

Saab constateerde bij een groeiend aantal rijders de wens het sportieve karakter van hun auto verder te personaliseren. Hirsch Performance heeft in de loop der jaren aangetoond dé ware specialist te zijn op het gebied van Saab-tuning. De coöperatie met het Zwitserse bedrijf verzekert Saab ervan dat voor iedere wens een persoonlijke, exclusieve oplossing bestaat die tevens voldoet aan de hoge standaard van de Zweedse autofabrikant.

Thomas Lindskog, Directeur Aftersales bij Saab Automobile: Onze klanten hebben duidelijk een voorkeur voor individualiteit. Hieruit vloeit voort dat zij de mogelijkheid willen hebben een stukje persoonlijkheid te verwerken in hun auto. De producten van Saab Performance by Hirsch geven Saab-rijders de mogelijkheid bijna grenzeloos aanpassingen te laten verrichten op het gebied van prestatie en design.

Het is de eerste keer dat Saab een samenwerkingsverband aangaat met een externe leverancier voor de aftersales. Wij zijn bijzonder tevreden met de nieuwe ontwikkeling omdat Hirsch Performance de kennis en flexibiliteit heeft die nodig is voor het ontwikkelen van deze unieke en exclusieve producten, aldus Lindskog.

Klanten kunnen uit het brede assortiment van Saab Performance by Hirsch een geheel eigen pakket samenstellen. De producten van Saab Performance by Hirsch vallen volledig onder de officiële garantie van Saab en van Hirsch Performance. Lindskog: Het karakter en de uitstraling van de aanpassingen zijn het ideale verlengstuk van de sportieve, dynamische eigenschappen van ons merk. Er is dan ook geen plaats voor compromissen betreffende kwaliteit en duurzaamheid.

Het productaanbod van Saab Performance by Hirsch omvat aanpassingen aan de motor, de wielophanging, de remmen en de velgen. Speciale sportstoelen, bekleding en subtiele spoilers zijn voorbeelden die mogelijk zijn op stilistisch gebied.

Een ruim aanbod van aanpassingsmogelijkheden voor de 9-5 is vanaf juli beschikbaar. Aanpassingen aan de motor leveren voor de Aero-modellen al gauw een maximumvermogen op tot 305 pk en een koppel tot 420 Nm.

René Hirsch, Chief Executive Officer bij Hirsch Performance: Wij zijn zeer verheugd dat we de kans krijgen nauw samen te werken met een fabrikant als Saab. Gedurende onze langdurige samenwerking kijken we er ook naar uit een waardevolle bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling van nieuwe producten.

Beiden zijn we er van overtuigd dat er een enorm potentieel is voor deze vorm van individualisering. We hebben de flexibiliteit die noodzakelijk is voor dit werk en voor de klanten is het een geruststelling dat Saab voor honderd procent achter de kwaliteit van onze producten staat, aldus Hirsch.

Prijzen zijn nog niet bekend. De komende periode zal de Nederlandse Saab-importeur gebruiken om speciale Saab Performance by Hirsch-centers aan te stellen, waar speciaal opgeleid en gecertificeerd personeel werkt.

Het productaanbod van Saab Performance by Hirsch omvat de volgende aanpassingen:

Motor en onderstel

* Een vermogenstoename voor de Saab 2.3T Aero tot maximaal 305 pk en een maximumkoppel van 420 Nm

* Verder perfectioneren van de turbo, de intercooler, de luchtinlaat en Trionic (het motormanagement)

* Volledig sportuitlaatsysteem met twee separate uitlaatsierstukken
* Extra krachtige remmen

* Verlaagd onderstel met sportief afgestelde wielophanging
* 18 inch lichtmetalen velgen

Exterieur

* Sportgrille

* Volledig nieuwe voorbumper met geïntegreerde spoiler
* Speciaal ontworpen achterbumper

* Extra brede dorpels

* Achterspoiler voor op het dak (wagon) of een spoiler voor op de kofferbak (sedan)

Interieur

* Lederen sportbekleding voor de stoelen en binnenkant van de deuren
* Aangepast dashboard, nu met multifunctioneel display
* Bewerkte aluminium deurhandgrepen

* Sportstuur

* Aluminium pedalen

Prestatie

* Topsnelheid: 250 kilometer per uur (begrensd). Van 0 tot 100 kilometer per uur: 6,4 seconden.