Partij van de Arbeid

PERSBERICHT PVDA

Den Haag, 17 april 2002

PVDA ORGANISEERT MAATSCHAPPELIJK FORUM: NEDERLAND NA 15 MEI

Op 15 mei worden de Tweede-Kamerverkiezingen gehouden. Het gaat daarbij om de keuze tussen een solidaire samenleving waar niemand aan de kant staat of een samenleving waarin iedereen zich zelf maar moet zien te redden. Een keuze tussen de samenleving die de PvdA voorstaat of een maatschappij die conservatieve krachten tot stand willen brengen.

De PvdA wil de samenleving graag vormgeven samen met maatschappelijke organisaties en met de mensen in het land, in de zorg, in het onderwijs, bij de overheid. Eén vraag staat hierbij centraal: hoe moet Nederland er na 15 mei uitzien?

Om de discussie op te starten organiseert de PvdA vier maatschappelijke fora over de thema's onderwijs, veiligheid, zorg en vernieuwing van de publieke sector.

De laatste bijeenkomst met als thema veiligheid, onderwijs, zorg en de vernieuwing van de publieke sector vindt plaats op zaterdag 20 april in de Orangerie, St. Josephstraat 15a te Den Bosch en begint om 12.30 uur. De discussie wordt geleid door PvdA-partijvoorzitter Ruud Koole. Het Maatschappelijk Forum wordt rond 14.00 uur afgesloten door de voorzitter van de Tweede Kamer, Jeltje van Nieuwenhoven.