Gouda, 4 april 2002

Start-vestigingen houden een open dag voor de zorg

Vrijdag 12 april

De Start dag van de zorg, onder dat motto houden alle vestigingen van Start op vrijdag 12 april open huis. De vestigingen in deze regio presenteren op die dag vele vacatures van zorg- en welzijnsinstellingen in de directe omgeving. Het aanbod van banen beperkt zich niet tot de ziekenhuizen. Ook bejaarden-en verzorgingstehuizen, thuiszorgorganisaties en welzijnsinstellingen hebben hun vacatures bij Start aangemeld.

Het gaat niet alleen om medische en verzorgende functies, Start signaleert ook een grote vraag naar zogeheten civiel personeel zoals administratieve krachten, koks, receptionistes, technici e.d. Er is keuze uit zowel fulltime als parttimebanen. Er zijn mogelijkheden voor werken op uitzend- of detacheringsbasis maar ook het direct in (vaste) dienst treden van de werkgever behoort tot de mogelijkheden. Werken via Start betekent dat iedereen verzekerd is van het correcte salaris conform CAO en alle bijbehorende secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals vakantiegeld e.d.

Ook mensen die vroeger in de zorg hebben gewerkt, maar - bijvoorbeeld vanwege het krijgen van kinderen - een tijdje gestopt zijn, zijn meer dan welkom op de Start-dag van de Zorg. Nu deze groep weer aan de slag wil blijkt vaak bij het solliciteren dat hun kennis niet meer geheel up-to-date is. Ook in dat geval heeft Start een oplossing voorhanden. Via de eigen, erkende opleidingsinstituten van Start (het Zorgcollege en SWZ) kan voor bijscholing of een korte opfriscursus worden gezorgd. Als er behoefte is aan kinderopvang, dan zal Start zeker niet nalaten om in overleg met de kandidaat-werkgever een oplossing te zoeken.

In de 25 jaar van haar bestaan heeft Start al meer dan 2 miljoen mensen aan (nieuw) werk geholpen. In de gezondheidszorg neemt Start een vooraanstaande positie in. De organisatie beschikt over gespecialiseerde intercedenten die veel kennis hebben van de sector en ook de `taal van de zorg' spreken. Steeds meer werkgevers in deze branche gaan dan ook voor de werving en selectie van nieuw personeel een samenwerking met Start aan. Vaak worden in samenwerking met een zorginstelling kandidaten geworven die vervolgens via Start een erkende opleiding volgen om aansluitend aan de slag te gaan. Het gehele jaar door heeft Start gemiddeld 2000 zorg-vacatures openstaan, in het kader van de Start dag van de Zorg hebben werkgevers nog eens honderden extra vacatures aangemeld. De kans is dus erg groot dat een werkzoekende die vrijdag 12 april een van de Start-vestigingen in deze regio bezoekt met een passende baan naar huis gaat. Voor meer informatie kan men (gratis) bellen met 0800-1201 of de website van Start bezoeken: www.start.nl