N259 tussen Bergen op Zoom en Steenbergen afgesloten weekend 12 tot 14 april
In het weekend van 12 tot 14 april a.s. is de N259 tussen Bergen op Zoom ter hoogte van de rotonde Halsteren en de Eendrachtweg afgesloten. Dit weggedeelte wordt van nieuw asfalt voorzien. Tussen vrijdagavond 21.00 uur en zondagavond 18.00 uur, of zoveel eerder dan mogelijk, is de N259 in beide richtingen afgesloten. Rijkswaterstaat informeert weggebruikers over de verkeerssituatie en de omleidingroutes. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie tel (073) 6817252, buiten kantooruren (06) 54251571.

---

Verkeersmaatregelen

Op zaterdag 13 april van 07.30 uur tot 17.30 uur is de Kade te Steenbergen gelegen tussen het horecapand Kade 3-5 en het scheepsreparatiebedrijf afgesloten in verband met het houden van brandweerwedstrijden.

Op zondag 14 april van 11.15 uur tot 19.00 uur is de Grote Kerkstraat, Kerkplein, Kruispoort, Binnenvest, Oostdam, Westdam, Kromme Elleboog en Kaaistraat te Steenbergen voor alle verkeer, behalve voetgangers afgesloten in verband met de wielerwedstrijden.
---

Hoorzitting Commissie Bezwaar- en Beroepschriften

Op woensdag 10 april 2002 om 09.00 uur houdt de commissie voor de behandeling van bezwaar- en beroepschriften voor de gemeente Steenbergen een hoorzitting in vergaderkamer 21 van het stadskantoor aan de Westdam 22 te Steenbergen. Op de agenda staat een bezwaarschrift van de heer M.A.P. Bosters tegen het besluit van burgemeester en wethouders om geen apart huisnummer toe te kennen aan de schuur op het perceel Nieuw-Vossemeersedijk 1 te Nieuw-Vossemeer. De indiener van het bezwaarschrift wordt in de gelegenheid gesteld zich tijdens deze hoorzitting te doen horen. Het bezwaarschrift en eventuele verdere op de zaak betrekking hebbende stukken liggen voor de indiener en andere belanghebbenden vanaf heden ter inzage op het gemeentehuis. Voor nadere informatie kan men terecht bij de secretaris van de commissie.

---

Een gemeentelijke referendum?

Op 1 januari 2002 is de Tijdelijke referendumwet in werking getreden. Die wet opent de mogelijkheid voor inwoners van onze gemeente om met betrekking tot bepaalde raadsbesluiten te vragen een raadgevend referendum te houden. Zon referendum wordt in gemeenten van onze omvang uitsluitend gehouden als daarvoor in eerste instantie door 125 kiesgerechtigde inwoners een zogenaamd inleidend verzoek wordt gedaan. Als dit het geval is dan moet daarna nog een laatste drempel worden genomen. Die drempel bestaat eruit dat het inleidend verzoek moet worden gevolgd door 1250 ondersteuningsverklaringen. Pas daarna kan en zal voor alle inwoners een referendum over dat onderwerp worden gehouden. De uitslag van dat referendum is niet bindend maar moet worden gezien als raadgevend. Het is uiteindelijk aan de gemeenteraad om te beslissen of hij al dan niet de uitslag van dat referendum wenst te volgen.

Op deze gemeentelijke informatiepagina zal in voorkomende gevallen worden bekend gemaakt wanneer de mogelijkheid openstaat om met betrekking tot een raadsbesluit te vragen om een referendum. Dan ook zal bekend gemaakt worden waar de inleidende verzoeken ingediend moeten worden en voor welke datum die verzoeken binnen moeten zijn. Ook als er ondersteuningsverklaringen ingediend kunnen worden zal dit op deze gemeentelijke informatiepagina bekend worden gemaakt.

Informatie over de Tijdelijke referendumwet kunt u krijgen bij de afdeling Algemene en Bestuurlijke Zaken.

---

Uitgestelde hoorzitting bestemmingsplan Zuiderhoeve De Heen

Voorafgaande aan de vergadering van de commissie Grondgebied- en Economische Zaken van 9 april 2002 zal om 19.30 uur de hoorzitting worden gehouden over het bestemmingsplan Zuiderhoeve, waarbij de indieners van zienswijzen de gelegenheid krijgen hun bedenkingen toe te lichten.

---

Presentatie Landgoed De Breede Weel

In de openbare vergadering van de commissie Grondgebied- en Economische Zaken van 9 april 2002 zal een presentatie worden gehouden over het plan voor de ontwikkeling van een nieuw landgoed aan de Afgeslechtedijk / hoek Welbergswegje. Het plan voorziet in de van circa 22 ha nieuwe natuur, grotendeels vrij toegankelijk en de bouw van een drietal landhuizen. Het plan sluit aan bij het natuurgebied rond de Roode Weel. Na afloop van de presentatie is er mogelijkheid om vragen te stellen aan de opstellers van het plan. Het plan ligt nog tot 22 april ter inzage en tot die datum kunnen nog reacties worden ingediend.

---

Openbare vergaderingen

Commissie Inwonerszaken: maandag 8 april.

Agendapunten o.a.:

* Intrekken verordening (re)integratie arbeidsgehandicapten.
* Beschikbaar stellen krediet aanbrengen en vervangen zonwering Moller College Steenbergen.

* Vaststellen van het nieuwe Onderwijshuisvestingsbeleid gemeente Steenbergen en de concrete vertaling van het beleid in de vast te stellen Verordening voorziening huisvesting onderwijs gemeente Steenbergen.

* Subsidie 2002 Stichting Openbare Bibliotheek Steenbergen en Dinteloord.
Commissie Grondgebied- en Economische Zaken: dinsdag 9 april Agendapunten o.a.:

* Hoorzitting zienswijze bestemmingsplan Zuiderhoeve.
* Presentatie Landgoed de Breede Weel.

* Vrijstellingsprocedure ex artikel 19 WRO voor de realisering van het Landgoed de Breede Weel aan het Welbergswegje.
* Regeling tot in optie geven van bouwgrond.
* Beslissing op bezwaar weigering artikel 19 lid 1 WRO woning Welbergswegje.

* Onttrekking van een gedeelte van de Orchideestraat te Steenbergen aan de openbaarheid, alsmede het geven van een openbare bestemming aan een nieuw aan te leggen gedeelte van de Orchideestraat.
* Presentatie structuurvisiePlus.

Commissie Algemene Zaken: woensdag 10 april
Agendapunten o.a.:

* Maatregelen tot het structureel sluitend maken van de begroting 2002.

* Migratie (overgang) naar MS-Office.

Deze vergaderingen beginnen om 19.30 uur in de burgerzaal van het stadskantoor (ingang via Westdam 22). In deze openbare vergaderingen mag iedereen, met vooraf verkregen toestemming aan het begin van de vergadering, het woord voeren. Op de gemeentelijke teletekstpagina's van TV-Gazet (pagina 213) wordt de agenda van de raadsvergadering vermeld. De onderwerpen liggen ook ter inzage bij de receptie in het stadhuis.
za 13 april: brandweerwedstrijden op/aan de Kade te Steenbergen. Info tel 543434. zo 14 april: wielerwedstrijden te Steenbergen. Info tel 564684.
vr 19 april: muziekconcert in 't Cromwiel te Steenbergen. Info tel 565682
za 20 april: kinderkledingbeurs in 't Cromwiel te Steenbergen. Pagina aangepast op: 04-04-2002 .