Provincie Zuid-Holland

09-04-2002
Provinciale Statencommissie bezoekt toekomstig tracé RijnGouwelijn

Vrijdag 12 april aanstaande bezoekt de Statencommissie Ruimtelijke Ordening, Verkeer en Vervoer en Economische Zaken (RVE) een aantal locaties op het deel van het toekomstige tracé van de RijnGouweLijn dat door de binnenstad van Leiden zal voeren.

Na een lunch op het Projectbureau en een toelichting door de Gedeputeerde Marnix Norder en de Leidse wethouder Ron Hillebrand vertrekt het gezelschap om 13.15 uur naar het knooppunt A4/RijnGouweLijn (bij Roomburg). Daarna gaan de leden naar station Leiden Lammenschans voor een bezoek aan de omgeving. Het gezelschap begeeft zich vervolgens naar de Breestraat en bezoekt aansluitend de omgeving van het station en het Leids Universitair Medisch Centrum. Het bezoek eindigt om 16.00 uur bij het Transferium A4. In het kader van dit bezoek zijn omwonenden van de Lammenschansweg en winkeliers van de Breestraat in de gelegenheid om met de statenleden van gedachten te wisselen.

De RijnGouweLijn is een Light Rail verbinding die Gouda gaat verbinden met de kust (Katwijk en Noordwijk) via Alphen aan den Rijn en Leiden. De RijnGouweLijn maakt voor het deel Gouda-Alphen aan den Rijn tot aan station Leiden Lammenschans gebruik van het bestaande treinspoor. Vanaf Leiden Lammenschans loopt het tracé over het tramspoor door Leiden, waarbij passagiers in het centrum en bij het Leiden CS kunnen in- en uitstappen. Vervolgens gaat het tracé richting Katwijk en Noordwijk.