Ingezonden persbericht

Afdeling Communicatie
Hilversum, 10-04-2002

Televisie
VERMIST
Uitzending vrijdag 12 april
Nederland 2 - 21.55 uur


VERMISTE MEISJE TERECHT EN VERTELT HAAR VERHAAL

De 16-jarige *** uit 't Zand is weer veilig thuis. Een maand lang zat ze ondergedoken bij een vage kennis, uit angst voor wraakacties van een Noord-Hollandse drugsbende. ***s zeer bezorgde ouders konden haar vorige week na een maand afwezigheid eindelijk weer in de armen sluiten. In VERMIST vertelt *** op vrijdag 12 april a.s. over de achtergronden van haar vlucht en over de mysterieuze bendeleider Daan. "Daan maakte mij afhankelijk van drugs en hij mishandelde mij."

In een afscheidsbriefje had *** kort voor haar vertrek uiting gegeven aan haar vrees: 'Ik weet teveel en heb me niet aan de belofte gehouden. Ik weet alles van de inbraken en drugssmokkel. Ze weten wie ik ben, ze pakken me.' Na de uitvoerige publiciteit rond de vermissing kwam met Pasen de beslissende tip. De door de familie ingeschakelde privé-detective Peter Staal bezocht *** op haar onderduikadres en overreedde haar terug naar huis te komen.

Vorige week meldde zich een ex-lid van een concurrerende bende bij VERMIST, die vertelde dat hij had gezien hoe Daan bij een meisje onder dwang drugs inspoot. De bende zou zich bezig houden met zware criminaliteit. De politie is inmiddels naarstig op zoek naar de tot op heden onvindbare Daan. VERMIST dook in het criminele circuit en komt vrijdag met eigen bevindingen.

Een foto van *** is te verkrijgen via de website: www.vermist.nl.



Ingezonden persbericht