Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 12-04-2002 Persberichten district Eemland zuid, 09.15 uur

Aanbieden betaalde liefde

AMERSFOORT- Op donderdagavond surveilleerden agenten in burger in de wijken Liendert en Kruiskamp.

Op de Van Spilbergenstraat werd een van de agenten aangesproken door een 36-jarige vrouw uit Amersfoort die aanbood sex met hem te hebben voor een bepaald bedrag.

De vrouw werd vervolgens aangehouden terzake betaalde liefde aanbieden en werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt.

Valse aangifte?

AMERSFOORT- Op vrijdagochtend vond er omstreeks 01.00 uur een eenzijdig ongeval plaats waarna de bestuurder wegrende. De auto reed over de Stadsring en raakte hier door onbekend oorzaak van de weg en botste tegen een aantal paaltjes aan.

De bestuurder stapte uit de auto en rende weg. Getuigen hadden een goed signalement van de man en de politie keek naar hem uit in de omgeving maar troffen hem niet meer aan.

Omstreeks 02.30 uur kwam er een man, een 25-jarige man uit Amersfoort, aan het bureau die vertelde dat zijn auto was gestolen. De agenten herkende de man als de man die uit de auto was weggerend. Hij werd aangehouden en ingesloten voor verhoor. Er bestaat een sterk vermoeden dat de man een valse aangifte heeft gedaan van diefstal van zijn auto. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Onder invloed

AMERSFOORT- Op vrijdagochtend werd een 42-jarige automobilist uit Amersfoort aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol achter het stuur zat.

Agenten zagen de man omstreeks 00.45 uur met hoge snelheid rijden over de Stadsring. De man werd gecontroleerd en onderzoek wees uit dat hij had gedronken. Op het bureau blies hij 1.25 promille en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Verkeerscontrole

AMERSFOORT- Op donderdagochtend vond er een roodlichtcontrole plaats op de Liendertseweg. 3 (brom) fietsers kregen een bekeuring omdat ze het rode verkeerslicht negeerden.