Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 12-04-2002 Persberichten district Binnensticht, 09.10 uur

Oproepgetuigen onenigheid in het verkeer

ZEIST De politie is op zoek naar getuigen van een onenigheid in het verkeer op donderdag 11 april rond 08.45 uur. Beide betrokkenen hebben een andere visie op wat er precies gebeurd is.

Op genoemd tijdstip reed een 20-jarige man uit Zeist met zijn auto over de 2e Hogeweg, komende uit de richting van de 1e Hogeweg. Achter hem reed een 26-jarige man uit Zeist.

Toen deze achterligger te dicht op zijn voorganger zat, minderde hij vaart en wilde zijn voorganger inhalen. Volgens zijn zeggen ging de 20-jarige op dat moment harder rijden, waardoor een verkeersgevaarlijke situatie ontstond.

Net na de kruising van de 2e Hogeweg met de Laan van Beek en Royen besloot de 26-jarige man, de 20-jarige Zeister aan te spreken op de Arnhemse Bovenweg.

Hij stapte uit zijn auto en liep naar die van de 20-jarige man. Deze draaide echter zijn auto en wilde geen gesprek. Vervolgens trapte de 26-jarige Zeister, naar de auto van de 20-jarige, volgens diens zeggen, waardoor een deuk ontstond.

Beide mannen kwamen na het incident naar het politiebureau. Omdat de toedracht niet duidelijk is, is de politie op zoek naar getuigen. Zij worden verzocht zich te melden bij de politie van district Binnensticht, telnr: 0900-8844.

Verwarde man maakt amok

DRIEBERGEN-RIJSENBURG Een 51-jarige man heeft donderdagmiddag in zijn woonplaats voor enig rumoer gezorgd. Rond 16.00 uur kreeg de politie via de crisisdienst een melding binnen dat een man in de Van Berckstraat door het lint zou zijn gegaan.

Ter plaatse troffen de agenten in een woning een man en een vrouw aan. De man schreeuwde hard, gooide met voorwerpen en dreigde met een groot mes. Ook dreigde de man iemand neer te steken. Hierop werd een gebied rond de woning afgezet.

Voor de veiligheid van de agenten, omstanders en de man zelf werd de hulp van een arrestatieteam in geroepen. Die wisten na enige tijd de man te overmeesteren en af te voeren naar het politiebureau. De man liep hierbij enkele lichte verwondingen op.

Op het politiebureau is de man ingesloten en bezocht door de crisisdienst.

Verkeerscontrole

ZEIST Bij de rotonde aan het eind van de Slotlaan heeft de politie donderdagmiddag een korte verkeerscontrole gehouden. Tien automobilisten kregen een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel en het inrijden van een straat waar dat verboden is.

DRIEBERGEN-RIJSENBURG Op de Damhertlaan tussen de Lange Dreef en de Sluis is donderdagmiddag tussen 16.00 en 16.30 uur op snelheid gecontroleerd met behulp van de lasergun. Drie bestuurders werden bekeurd.