Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 12-04-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 09.30 uur

Diefstal in café

UTRECHT- De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 20-jarige man uit Utrecht aangehouden op verdenking van diefstal met geweld.

Omstreeks 02.10 uur kreeg de politie de melding dat in een café aan de Vinkenburgstraat een zakkenroller was aangehouden. Ter plaatse trof de politie de 20-jarige verdachte aan, die werd vastgehouden door een aantal omstanders. Getuigen hadden gezien dat de man een tas van een bezoekster had gestolen en daarmee het toilet in liep. Door omstanders werd hij hierop aangesproken en in afwachting van de politie hielden zij hem buiten het café vast. De politie heeft de zakkenroller aangehouden en op het bureau ingesloten voor verhoor.

Winkeldiefstal

UTRECHT- Donderdagavond hield de politie een 47-jarige vrouw uit Utrecht aan op verdenking van winkeldiefstal.

Door personeel van de winkel aan de Achter Clarenburg was omstreeks 20.50 uur gezien dat de vrouw drie videobanden in haar tas had gestopt en daarmee de winkel had verlaten. Hierop werd zij aangesproken door een personeelslid, die vervolgens de politie waarschuwde. De vrouw is aangehouden en op het bureau werd proces-verbaal opgemaakt.

Onder invloed bij aanrijding

UTRECHT- De politie heeft donderdagavond omstreeks 20.10 uur een 66-jarige man uit Noordbroek aangehouden omdat hij teveel alcohol had gedronken.

De man had op de Vleutenseweg een aanrijding veroorzaakt, omdat hij van rijstrook verwisselde en hierbij een andere automobilist over het hoofd zag. Bij deze aanrijding raakte niemand gewond. De politie kwam bij de aanrijding ter plaatse en rook dat de bestuurder alcohol had genuttigd. Hierop werd hem een blaastest afgenomen, waaruit bleek dat hij teveel had gedronken. De man werd aangehouden en op het bureau bleek uit de ademanalyse dat hij een alcoholpromillage in zijn lichaam had van 1.40. Het rijbewijs werd ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.

Aanhouding berover

UTRECHT- De politie heeft donderdagavond een 20-jarige man uit Utrecht aangehouden op verdenking van beroving.

Om 20.15 uur kreeg de politie de melding via cameratoezicht dat een man was beroofd op het Neude. Op de Steenweg zag de politie drie jongens die aan het opgegeven signalement voldeden, maar zij gingen er als een haas vandoor. Een getuige verklaarde dat een van de verdachten een horecagelegenheid aan de Oudegracht was ingelopen. Hier heeft de politie de 20-jarige man aangehouden en ingesloten op het bureau.