Gemeente Enschede

Project Buurt aan Zet leeft bij bewoners

Enschede, 11 april 2002
Eerste projecten door bewoners met geld gehonoreerd

Straatverlichting in het plantsoen bij de Velveweg en uitbreiding van de dienstverlening in de wijkpost Alex in de Velve-Lindenhof zijn de eerste projecten waarvoor bewoners het licht op groen hebben gezet. Voor de verlichting in het plantsoen is 1.970,-- beschikbaar gesteld.

In de wijkpost Alex komt een buurtconciërge waardoor de openingstijden kunnen worden uitgebreid en de service naar bewoners kan worden verbeterd. De kosten hiervoor bedragen 4.536,-- Beide voorzieningen maken onderdeel uit van het project Buurt aan Zet. In 2001 zijn door bewoners van de wijken Laares, Bothoven en Velve-Lindenhof zelf ideeën aangedragen te verbetering van de veiligheid en leefbaarheid in deze Enschede wijken.

Voor bewoners door bewoners
De doelstelling van het project Buurt aan Zet is het bevorderen van de leefbaarheid en veiligheid in de wijk. Voorwaarde is dat bewoners zelf ideeën indienen, plannen uitwerken met behulp van de Gemeente en andere organisaties uit de wijk, helpen bij de uitvoering en meebeslissen over welke ideeën kunnen worden uitgevoerd. Voor dit project is door het Ministerie van Binnenlandse Zaken en de Gemeente Enschede een budget van 1,5 miljoen ter beschikking gesteld.


---