Gemeente Enschede

Herinrichting openbare ruimte Van Heekplein

Enschede, 11 april 2002
Op vrijdag 12 april 2002 gaat de eerste fase van de herinrichting van de openbare ruimte Van Heekplein in uitvoering. Deze eerste fase betreft het deel van de Boulevard 1945 tussen de rotonde Haaksbergerstraat en de Beltstraat, alsmede de directe omgeving van Holland Casino.

De Boulevard 1945, van de rotonde Haaksbergerstraat tot de Beltstraat, is al sinds mei 2001 afgesloten voor het doorgaande verkeer en gedeeltelijk ingericht als tijdelijk parkeerterrein. Ook was het als tijdelijke busbaan ingericht, zodat het openbaar vervoer om de in aanbouw zijnde inrit van de parkeergarage heen kon rijden. Bij de uitvoering van de eerste fase vervalt het tijdelijke parkeerterrein bij de rotonde Haaksbergerstraat en wordt het openbaar vervoer omgeleid. De bushaltes bij het busstation De Zuidmolen komen als gevolg daarvan ook vanaf 12 april aanstaande te vervallen en worden verplaatst naar de Nijverheidsstraat ter hoogte van het Politiebureau.
Naar verwachting is de eerste fase rond half juni 2002 klaar. Het openbaar vervoer zal waarschijnlijk al vanaf maandag 27 mei 2002 weer via het busstation De Zuidmolen rijden.


---