Gemeente Heusden


Verkiezingen Tweede Kamer
STemmen in een stembureau naar keuze

De burgemeester van Heusden maakt bekend dat het bij de aanstaande verkiezing van de leden van de Tweede Kamer een kiezer is toegestaan de stem uit te brengen in een stembureau naar keuze.

Daarbij gelden de volgende bepalingen.

A. SCHRIFTELIJKE VERZOEK


1.
Bij het gemeentehuis van deze gemeente zijn kosteloos verkrijgbaar formulieren voor verzoekschriften om in een stembureau naar keuze aan de stemming te mogen deelnemen.


2.
Het verzoekschrift moet uiterlijk op de veertiende dag voor de dag van de stemming, dus uiterlijk op 1 mei 2002, door de kiezer worden ingediend bij de burgemeester van de gemeente, waar hij op de dag van de kandidaatstelling (2 april 2002) als kiezer is geregistreerd.


3.
Het verzoek wordt niet ingewilligd indien aan de verzoeker is toegestaan bij volmacht te stemmen.


4.
Bij inwilliging van het verzoek wordt de beslissing gesteld op de oproepingskaart, die daardoor wordt omgezet in een kiezerspas.

B. MONDELING VERZOEK


5.
Na ontvangst van de oproepingskaart kan de kiezer ook, in plaats van een schriftelijk te doen, zich onder overlegging van zijn oproepingskaart vervoegen bij het gemeentehuis van de gemeente, waar hij op de dag van de kandidaatstelling (2 april 2002) als kiezer is geregistreerd, om deze om te zetten in een kiezerspas. Dit kan geschieden tot op de vijfde dag voor die van de stemming, dus uiterlijk op 10 mei 2002.

Een kiezer die in het bezit is van een kiezerspas, kan zich ter uitoefening van het kiesrecht aanmelden bij elk stembureau van zijn keuze.

Voor nadere inlichtingen kunt u bellen met het gemeentehuis, via telefoonnummer (073) 513 17 89.