Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Meppel 12-04-2002 10.30 uur Berichten van vrijdagmorgen
Dirk Neef, 06 - 51 557 950

Voorlichting en piket tot maandagmorgen door Dirk Neef.

Ernstig gewonde door voorrangsfout
FREDERIKSOORD - Bij een aanrijding tussen twee personenauto`s op de kruising van de Van Helomaweg met de Burgemeester Wijnoldyweg en de ME van de Meulenweg in Frederiksoord, raakten donderdagavond twee personen gewond. Een 77 jr. zwaar vrouw uit Boschoord verleende geen voorrang aan een 30 jr. vrouw uit Sneek. De auto van de vrouw uit Boschoord werd in de flank geraakt, vloog over de kop en kwam op het dak tot stilstand. De zwaar gewonde vrouw kwam beklemd te zitten in haar auto. De brandweer haalde met hulp van een traumateam uit Groningen de vrouw uit de auto. Ze werd overgebracht naar het ziekenhuis in Zwolle. Ook de andere bestuurster raakte gewond. Zij werd overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen.

Dronken bestuurder met auto in sloot
DONDEREN - Op de Norgerweg in Donderen raakte in de nacht van donderdag op vrijdag een 18 jr. automobilist van de weg. De man kwam met zijn auto in de berm en belandde daarna in de sloot. Hij en zijn passagier bleven ongedeerd. De bestuurder had flink gedronken. Uit de ademanalyse kwam een alcoholgehalte naar voren van 1,45 promille. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Rijbewijs ingevorderd
EMMEN - De politie vorderde in de nacht van donderdag op vrijdag het rijbewijs in van een 45 jr. automobilist uit Emmen. Hij werd op de Boermarkeweg in zijn woonplaats door de politie gecontroleerd. Toen bleek dat hij gedronken had werd hij aangehouden en werd er op het politiebureau een ademanalyse gedaan. Hieruit kwam een alcoholgehalte naar voren van 1,85 promille.

Spiksplinternieuwe bromfiets gestolen
ASSEN - Een 31 jr. man uit Assen heeft maar korte tijd plezier gehad van zijn nieuwe scooter. Het vervoermiddel, met een waarde van ruim 2500 euro, werd donderdagmiddag gestolen in de Oosterbroekstraat in Assen. De man had zijn scooter afgesloten geparkeerd voor een flat in die straat. Toen hij na ongeveer 5 minuten terug kwam was de scooter verdwenen.

Gereedschap gestolen uit schuurtje
HOOGEVEEN - Uit een schuurtje achter een woning aan de Nadirlaan in Hoogeveen zijn in de nacht van donderdag op vrijdag meerdere elektrische gereedschappen gestolen. De deur van het schuurtje werd opengebroken. De eigenaar mist o.a. een decoupeerzaag en een schuurmachine.

Inbraak winkel
RODEN - Van een winkel aan het Julianaplein in Roden is in de nacht van donderdag op vrijdag een toegangsdeur vernield. Een ruit sneuvelde en uit de winkel is waarschijnlijk een hoeveelheid rookwaren gestolen. Na een inventarisatie van de eigenaar zal duidelijk zijn wat er gestolen is.