Gemeente Enschede

Besluitenlijst van Burgemeester en Wethouders van dinsdag 9 april 2002

Aanwezig:

J.H.H. Mans, A.H.P. van Gils, E. Helder, J.H.A. Goudt, M.G. Althof, M.P. Swart, R.W. Bleker en G.J. Kok

Afwezig:

Vaststellen besluitenlijst van 2 april 2002

Vaststellen memorandum laatste B&W-agenda

Besluit:

Cf.

A 1

DMO

monitor arbeidsmarktparticipatie derde periode 2001

Voorstel:

1. Kennis te nemen van de monitor arbeidsmarktparticipatie betreffende de derde periode en het jaaroverzicht van 2001

Besluit:

Cf.

B 1

DMO/prog

eenmalige subsidie Stichting Oecumenisch Citypastoraat

Voorstel:

1. Aan de Stichting Oecumenisch Citypastoraat voor het jaar 2002 een incidentele subsidie te verlenen van 3.400,- ten behoeve van de inrichtingskosten van de uitbreiding van de huidige accommodatie.
2. De subsidie ten laste te brengen van het budget zorg- en doelgroepen.

3. De aanvraag als spoedeisend aanmerken en derhalve op grond van artikel 6.2 van de beleidsregels zorg- en doelgroepen een besluit nemen over de subsidieaanvraag, voor de jaarlijkse subsidieronde in het tweede kwartaal van 2002.

Besluit:

Cf.

E 1

BMD/gb

aangaan exploitatieovereenkomst Jasmijnstraat

Voorstel:

De Raad voor te stellen:

1. Medewerking te verlenen aan het in bouwexploitatie brengen van gronden aan de Jasmijnstraat.

2. Het college te machtigen met R.K. Woningstichting Ons Huis Enschede een exploitatieovereenkomst aan te gaan op basis van de Exploitatieverordening gemeente Enschede 1996.
3. Ten behoeve van de hiermee gepaard gaande door de gemeente te verrichten stortingen een krediet van 23.008,59 beschikbaar te stellen ten laste van de gemeentebegroting 2002.
4. De kosten te dekken door een bijdrage van de exploitant van 33.672,42.

Besluit:

Cf.

F 1

BMD/bbh

bezwaarschrift tegen sloopvergunning Haaksbergerstraat 169

Voorstel:

1. Het bezwaarschrift van de heer J.W. van Twisk tegen de sloopvergunning voor het pand Haaksbergerstraat 169, overeenkomstig het advies van de commissie voor bezwaar en beroep, ongegrond te verklaren.

Besluit:

Cf.

F 2

BMD

bezwaarschrift verlenen bouwvergunning Park de Kotten 320

Voorstel:

1. Het bezwaarschrift van de heer/ mevrouw A.J. Kolthof tegen het verlenen van een bouwvergunning voor het vergroten van het schoolgebouw op het perceel Park de Kotten 320 te Enschede, conform het advies van de commissie voor bezwaar en beroep, niet-ontvankelijk te verklaren.

Besluit:

Cf.

F 3

BMD

bezwaarschrift verlenen bouwvergunning Park de Kotten 320

Voorstel:

1. Het bezwaarschrift van de heer/ mevrouw G. Messelink tegen het verlenen van een bouwvergunning voor het vergroten van het schoolgebouw op het perceel Park de Kotten 320 te Enschede, conform het advies van de commissie voor bezwaar en beroep, niet-ontvankelijk te verklaren.

Besluit:

Cf.

F 4

BMD

bezwaarschrift verlenen bouwvergunning Park de Kotten 320

Voorstel:

1. Het bezwaarschrift van de heer/ mevrouw L. Keupink tegen het verlenen van een bouwvergunning voor het vergroten van het schoolgebouw op het perceel Park de Kotten 320 te Enschede, conform het advies van de commissie voor bezwaar en beroep, niet-ontvankelijk te verklaren.

Besluit:

Cf.

F 5

BMD/bbh

bezwaarschrift weigeren reclamevergunning Lasondersingel 149

Voorstel:

1. Het bezwaarschrift van mevrouw H.C.S. van Dop van Arag Rechtsbijstand NV, namens Kremer & Kremer Accountancy, tegen de weigering van een reclamevergunning voor een reeds aangebracht reclamebord aan de Lasondersingel 149 te Enschede, conform het advies van de commissie voor bezwaar en beroep, ongegrond te verklaren.

Besluit:

Cf.

F 6

BMD/bbh

weigeren tijdelijke vrijstelling houtzagerij Geerdinkweg 30

Voorstel:

1. Het bezwaarschrift van de Stichting Dagcentra Twente tegen het besluit waarbij een tijdelijke vrijstelling voor het uitoefenen van een houtzagerij is geweigerd, conform het advies van de commissie voor bezwaar en beroep, ongegrond te verklaren.

Besluit:

Cf.

F 7

BMD/bbh

vergroten van een woonhuis Fré Cohenlaan 29

Voorstel:

1. Het bezwaarschrift van de heer Groenewoudt tegen het besluit van
24 juli 2001, waarbij aan de heer Van Nierop een bouwvergunning is verleend voor het vergroten van een woonhuis op het perceel Fré Cohenlaan 29, conform het advies van de commissie voor bezwaar en beroep, ongegrond te verklaren.

Besluit:

Cf.

F 8

BMD/bbh

bezwaarschrift gedoogbesluit GSM-masten op flats Westerstraat 78-138

Voorstel:

1. Het bezwaarschrift van de heer D. Huitema, conform het advies van de commissie voor bezwaar en beroep, gegrond te verklaren voor wat betreft de motivering en voor het overige ongegrond.

Besluit:

Cf.