Korps: Groningen, plaats: Diverse 12-04-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Vrijdag 12 april 2002

Dagelijkse berichten

Appingedam: snelheidscontroles
De politie heeft donderdagmorgen snelheidscontroles gehouden op de Farmsumerweg en de Jukwerderweg in Appingedam. Daarbij werd van 250 voertuigen de snelheid gemeten. Slechts één automobilist werd bekeurd. Die reed op de Jukwerderweg en scoorde 62 km per uur. Er mag daar 50 worden gereden.

Stadskanaal: jonge asielzoeker aangehouden
Een 17-jarige jongen uit Benin is donderdagmiddag aangehouden in de Molenstraat in Stadskanaal. De knaap, die om onbekende reden geheel overstuur was geraakt, sloeg met een hamer een aantal ramen kapot aan de voor en achterzijde van de woning waar hij met meerdere alleenstaande minderjarige asielzoekers onder toezicht van een mentor woont. Na de vernielingen ging je gewapend met de hamer en een mes de straat op. Hij werd in de woning door politiemensen aangetroffen. De knaap dreigde zichzelf te verwonden bij ingrijpen door de politie. Na een kort gesprek met de agenten gooide hij het mes weg waarna hij kon worden aangehouden. De jongen is meegenomen naar het politiebureau. Na onderzoek door een arts en nadat hij geheel gekalmeerd was is de jongen weer overgedragen aan zijn voogd.

Delfzijl: automobilist onder invloed
Wegens rijden onder invloed heeft de politie donderdagnacht op de Eemsweg in Delfzijl een 58-jarige automobilist uit die plaats aangehouden. Bij een routinecontrole bleek dat de man te veel had gedronken. De ademanalyse aan het politiebureau wees 1.12 promille alcohol uit. Na verhoor is de man met een dagvaarding en een rijverbod van vier uur heengezonden.

Groningen: dronken man probeert snackluikjes open te breken Een 22-jarige man uit Groningen werd donderdagnacht aangehouden omdat hij probeerde met een fietsenstandaard snackluikjes van een cafetaria aan de Oosterstraat open te breken. De man verkeerde onder invloed van alcohol. Hij werd eerst ter ontnuchtering ingesloten.

Groningen: aanhouding bij burenruzie
Een 61-jarige bewoner van de Morgensterlaan kwam donderdagavond aan de deur bij zijn bejaarde benedenburen en begon direct te slaan. De onderbuurman en vrouw liepen lichte verwondingen op. Er waren al langer problemen tussen de buren. De 61-jarige man werd aangehouden door de politie en naar het bureau gebracht. Na het verhoor werd hij heengezonden.

Groningen: rijden onder invloed
Op de Molukkenstraat moest een 26-jarige automobilist uit Groningen donderdagnacht de blaastest ondergaan. Hij blies een promillage van
1.15 en kreeg een rijverbod en een dagvaarding.

Groningen: Duitser met drugs aangehouden
In de Pelsterdwarsstraat werd donderdagavond een 19-jarige Duitser uit Barssel aangehouden omdat hij in het bezit was van zon 25 gram heroïne en versnijdingsmiddel. De man gedroeg zich verdacht in de straat en werd gecontroleerd. Hij is ingesloten voor nader onderzoek.

Inlichtingen: Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 ( 0.13 euro p/m ).