Korps: Flevoland, plaats: Gehele District 12-04-2002 Dagelijkse Persberichten
Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

Bromfietscontroles
EMMELOORD De politie heeft donderdagmorgen in het kader van het project Easy Rider op de Espelerlaan een bromfietscontrole uitgevoerd. In totaal werden 30 bromfietsen gecontroleerd en 16 bekeuringen uitgeschreven waarvan 13 voor het overschrijden van de constructiesnelheid.
LELYSTAD Op het Zuiderwagenplein is donderdagmiddag een bromfietscontrole uitgevoerd. De politie deelde daar in totaal 7 bekeuringen uit, voornamelijk voor het rijden zonder geldig bromfietscertificaat. Daarnaast is een 17-jarige bromfietser uit Lelystad aangehouden. Bij het zien van de agenten, ging hij er snel vandoor en reed de berm naast het spoor nabij de Heling. Hierbij keek hij een aantal keren achterom en kwam uiteindelijk ten val. Er zat een ongeldig verzekeringsplaatje op de bromfiets. Daarnaast bleek er een vals framenummer op de bromfiets te zitten. De Lelystedeling verklaarde tegenover de politie dat hij de bromfiets geruild had en niet wist dat het waarschijnlijk gestolen was. Processen-verbaal zijn opgemaakt.

Met trucje geld uit portemonnee gestolen
ENS / EMMELOORD Donderdagmiddag zijn twee verdachten uit Luttelgeest (16 en 22 jaar) aangehouden voor diefstal uit een portemonnee. Ze hadden op de Baanhoek in Ens een 64-jarige inwoonster van Kraggenburg geld afhandig gemaakt. Ze deden voorkomen alsof ze geld wilden wisselen en deden net alsof ze iets in de portemonnee van de vrouw wilden doen. Later ontdekte de vrouw dat er geld weg was. Een uurtje later overkwam een 76-jarige Emmeloorder hetzelfde op de Lange Nering in Emmeloord. Dankzij duidelijke signalementen konden de mannen later die middag aangehouden worden. Ze zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Auto uitgebrand
DRONTEN Op de Elburgerweg is donderdagmiddag een auto uitgebrand. De auto heeft waarschijnlijk door kortsluiting vlam gevat. Niemand raakte gewond. De auto is afgevoerd.

Rijden onder invloed
SWIFTERBANT Op de Industrieweg is donderdagnacht een 27-jarige automobilist uit Swifterbant aangehouden voor rijden onder invloed. Hij viel door mand toen surveillerende agenten hem controleerde omdat hij met een kapotte koplamp en met groot licht reed. Bij een ademanalyse op het politiebureau bleek de man een promillage te hebben van 0,9 (370 ug/l). Hij is met een rijverbod van drie uur weer heengezonden. Proces-verbaal is opgemaakt.
ALMERE Donderdagnacht is bij de Blekerstraat een 20-jarige automobilist uit Almere aangehouden voor rijden onder invloed. Surveillerende agenten hadden gezien dat de man bij een parkeergarage de slagboom probeerde open te wrikken. Toen dat niet lukte, besloot hij toch maar te betalen. Omdat de agenten vermoedden dat de man alcohol had genuttigd is een blaastest afgenomen. Op het politiebureau bleek hij een promillage te hebben van 1,3 (590 ug/l). Zijn rijbewijs in ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.

Onverzekerd en zonder gordels
LELYSTAD Op de Jol is een 32-jarige automobilist uit Lelystad aangehouden. Surveillerende agenten zagen hem rijden zonder autogordel met een klein kind op zijn schoot. Toen de agenten hem tot stoppen hadden gedwongen om de man aan te spreken op deze levensgevaarlijke situatie, bleek het 2-jarige kind naar de schoot van de 30-jarige bijrijdster te zijn verhuisd. Achterin stond een 5-jarige kind op de achterbank. Op de achterbank waren geen kinderzitjes of gordels aanwezig. De bestuurder reageerde tegenover de politie enigszins opstandig. Bij nadere controle bleek de auto niet verzekerd te zijn. Processen-verbaal zijn opgemaakt.

Brandje op zolder
LELYSTAD De brandweer heeft donderdagavond uit moeten rukken naar de Vijfherenlanden voor een woningbrandje. De brand is waarschijnlijk ontstaan door kortsluiting op zolder. Niemand raakte gewond.

Aanhouding vals identiteitsbewijs
ALMERE Bij het belastingkantoor is een nog onbekende man aangehouden omdat hij met behulp van een vals identiteitsbewijs een sofi-nummer wilde aanvragen. Een medewerker van de belastingdienst vertrouwde het niet en schakelde de politie in. Die stelde vast dat het ging om een vervalsing. De man is op het politiebureau ingesloten om zijn ware identiteit te kunnen achterhalen.

Vrouw aangereden
ALMERE Op de Regentesseweg is donderdagmorgen een 41-jarige vrouw uit Almere gewond geraakt. Volgens getuigen is de vrouw moedwillig aangereden door een auto. De politie heeft direct een onderzoek ingesteld. Waarschijnlijk vormt dit ongeval de escalatie van een relationele twist. De vrouw is voor een hoofdwond behandeld in het Flevoziekenhuis. Donderdagnacht is in verband met deze zaak in Heerhugowaard een 51-jarige Almeerder aangehouden. Hij zal verhoord worden voor zware mishandeling.

Aanhouding inbrekers
ALMERE Donderdagnacht zijn op de Markerkant twee Almeerse jongens van 14 en 19 jaar aangehouden op verdenking van inbraak. Surveillerende agenten troffen bij controle van de jongens inbrekersgereedschap aan. Ze bleken ingebroken te hebben bij een school aan het Rolklaverpad. Ze zijn voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Het inbrekersgereedschap en de gestolen goederen zijn in beslag genomen.