Gemeente Leiden

Cultuurparade in negen musea

Tijd voor eigentijdse kunst

De tentoonstelling Beeld en Evenbeeld is zijn reis door de stad begonnen. Op initiatief van Stedelijk Museum De Lakenhal is het werk van bijna vijftig Leidse kunstenaars afwisselend te zien in negen musea in de stad.

CULTUUR EN EDUCATIE - Bezoekers kunnen met een passe-partout voor de prijs van tien euro alle deelnemende musea bezoeken in de periode dat Beeld en Evenbeeld door de stad toert, tot en met half september dit jaar. Op de momenten dat de exposities in Stedelijk Museum De Lakenhal wisselen treden Leidse dichters, zangers of muziekgroepen op. Bluestrio Chris Koenen verzorgt het eerste optreden, aanstaande zondag om 14.00 uur.

De exposities
Aan de start van Beeld en Evenbeeld staat werk van Renata Bauer, Fleur van de Berg, Hans de Bruijn, Peter Duivenvoorde, Pieter Geraedts, Krijn Giezen, Trees Klijn, Frans van Nieuwenborg, Burkhardt Söll en Frans de Wit in Stedelijk Museum De Lakenhal. In het Rijksmuseum van Oudheden zijn rond de Taffehtempel eigenzinnige kostuumontwerpen te zien van Bernadette Drenth. In de vitrines aan de buitenzijde van het museum staan klassieke beelden uit de vaste collectie dit keer afgewisseld met beelden van Jacques Turk.

Fotoreportage Afghanistan
Het Rijksmuseum voor Volkenkunde toont de fotoreportage die Teun Voeten onlangs in Afghanistan maakte. In de galerie van het LUMC exposeert Hakkaart zijn recente schilderijen. In het Centrum Beeldende Kunst zijn vanaf vandaag tot en met 25 mei tekeningen van Hanneke Francken te zien. Museum Naturalis volgt vanaf volgende week zaterdag met 5 Beelden op 1 kromme (1999-2002) van Frans de Wit buiten en een nieuwe installatie op de binnenplaats.
In de Hortus Botanicus zijn vanaf 18 mei inventies op buitenlocaties van Annelies Dijkman en Jan Kleingeld te zien. Museum Boerhaave tot slot toont vanaf 28 juni kijkkastjes van Cock Sjardijn.

De reportage van fotograaf Teun Voeten over het dagelijks leven in Afghanistan is te bezichtigen in het Museum voor Volkenkunde. Foto: Teun Voeten.