Provincie Utrecht

Persbericht

Provincie Utrecht daagt zakenvrouwen uit

10-04-2002
Vrouwelijke ondernemers zijn vaak op een geheel eigen wijze bezig met hun bedrijf. Ze werken in de regel anders dan mannen en gebruiken vaker hun emotionele intelligentie. Aanleiding voor gedeputeerde Jan Pieter Lokker, portefeuillehouder Economische Zaken bij de provincie Utrecht, om deze zakenvrouwen uit te dagen: bedenk een innovatief plan, waarvan vooral vrouwelijke ondernemers in uw omgeving profiteren.
Lokker deed deze uitnodiging op 4 april jl. tijdens een lustrumbijeenkomst in het Provinciehuis van Entre Femmes, netwerk voor vrouwelijke ondernemers in de provincie Utrecht. Deze bijeenkomst stond in het teken van het thema "LEF, want vrouwen doen het anders." Deze organisatie is een platform voor ontmoetingen en discussies voor ruim 90 vrouwelijke ondernemers in de provincie. Entre Femmes heeft als doelstelling het verbreden en versterken van de onderlinge contacten en het verdiepen van contacten tussen vrouwelijke ondernemers.

Bijzondere betekenis vrouwen in bedrijfsleven Gedeputeerde Lokker wees in een interview met Tineke Verburg op de bijzondere betekenis van vrouwen voor het Utrechtse bedrijfsleven. "Vrouwen zijn een grote aanwinst voor het werk. Dat geldt zeker ook voor vrouwelijke werkgevers. Ik merk dat vooral aan de manier waarop zij een probleem benaderen. Daar waar mannen gewend zijn om af te gaan op een rationele afweging, durven vrouwen te vertrouwen op hun intuïtie. Dat gevoel is vaak gestoeld op een goed gevoel voor sociale verhoudingen. Die emotionele intelligentie zou vaker gebruikt moeten worden in het bedrijfsleven. Ondernemingen worden er alleen maar beter van. Ik nodig daarom graag u allen uit. Heeft u creatieve ideeën waarmee u uw vrouwelijke collega-ondernemers op weg kunt helpen in het werk? Dat kan bijvoorbeeld gaan over een vernieuwend project of een nieuw trainingsprogramma voor vrouwen die willen starten met een bedrijf. Aarzel dan niet om bij de provincie aan te kloppen en u kunt rekenen op onze warme belangstelling."

Eén van de middelen waarmee de provincie aandacht kan vragen voor het werk van vernieuwende, vrouwelijke ondernemers is een speciale Innovatieprijs voor deze doelgroep. De sector Economische Zaken van de provincie zal dit idee binnenkort verder uitwerken. Voor meer informatie over Entre Femmes kunt u overigens de website raadplegen www.entrefemmes.nl

Meer informatie: Ron van Dopperen, telefoon 030 - 258 3196 of Ron.van.Dopperen@provincie-utrecht.nl