Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 12-04-2002 Persberichten district Lekstroom, 10.00 uur

Fietser aangereden

NIEUWEGEIN Op donderdag 11 april deed een fietser aangifte van een aanrijding waarbij hij gewond was geraakt. De automobilist reed door.

Op zaterdag 6 april rond 23.30 uur reed een 18-jarige jongeman uit Nieuwegein met zijn fiets over de Batauweg. Terwijl hij daar reed, kwam een auto met daarin meerdere inzittenden naast hem rijden. De bestuurder van de auto gaf meerdere malen gas, zonder zijn snelheid te verhogen. Naar het idee van de fietser om hem uit te dagen. De fietser reed gewoon door, waarna de automobilist hem probeerde te snijden. De Nieuwegeiner gebaarde `Wat moet dat nou!`. Bij de kruising met de Barnsteendrift reed de fietser rechtdoor en sloeg de automobilist rechts af. Daarbij reed de automobilist de fietser aan, die vervolgens ten val kwam. De automobilist reed door.

De fietser dacht aanvankelijk dat het letsel meeviel en slaagde erin op eigen gelegenheid thuis te komen. Bij onderzoek in het ziekenhuis bleek dat hij een fractuur in zijn linkerknie, linkervoet en zijn rechtervoet had.

De auto waarin de verdachten reden, was een zwarte Volkswagen Golf (het oude `vierkante` model), had uitgebouwde spatborden en was voorzien van spoilers en een sportuitlaat. De inzittenden hadden een blanke huidskleur en waren tussen de 18 en 22 jaar oud.

De politie stelde op donderdag 11 april een onderzoek in op de plaats van het ongeval. Daarbij troffen politiemensen glas en enige rode kunststof onderdelen aan. Mogelijk dat de spoilers van de auto rood van kleur waren.

De politie verzoekt getuigen die op zaterdag 6 april rond 23.30 uur de betreffende auto op de Batauweg hebben zien rijden of die de aanrijding bij de Barnsteendrift hebben zien gebeuren, contact op te nemen met district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844.

Gewapende overval

IJSSELSTEIN Op donderdag 11 april heeft een gewapende overval op een winkel plaatsgevonden.

Rond 21.00 uur kwam een man een winkel aan de Tiranastraat binnen. Hij bedreigde de winkelmedewerker met een vuurwapen en nam een vooralsnog onbekend geldbedrag weg. De verdachte is daarna in onbekende richting gevlucht.

Aan de hand van het signalement werd door meerdere politie-eenheden een onderzoek in de omgeving ingesteld, maar de verdachte werd niet meer aangetroffen. Door de recherche wordt een onderzoek ingesteld.

De politie verzoekt getuigen die voor of na de overval (21.00 uur) iets verdachts hebben gezien op of nabij de Tiranastraat contact op te nemen met de recherche van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844.

Bromfietser gewond

IJSSELSTEIN- Donderdagavond 11 april raakte een 21-jarige man uit IJsselstein gewond nadat hij met zijn bromfiets tegen een geparkeerde auto was gebotst.

Omstreeks 23.00 uur reed de man op zijn bromfiets op de Nassaulaan, toen hij tegen een aldaar geparkeerde auto botste. Hierdoor kwam hij ten val en liep letsel op aan zijn hoofd. De politie werd gewaarschuwd en toen deze ter plaatse kwam, was de ambulancedienst de man aan het verzorgen. Per ambulance is hij vervolgens weggebracht naar het ziekenhuis, waar hij de nacht moest doorbrengen. De man was tijdens het ongeval vermoedelijk onder invloed van alcohol. Ter bepaling van het feit of de man onder invloed verkeerde, is bij hem een bloedproef afgenomen.