Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 12-04-2002 Persberichten district Heuvelrug, 10.05 uur

Ernstige aanrijding

VEENENDAAL Een 51-jarige man uit Veenendaal is vrijdagochtend rond 06.45 uur ernstig gewond geraakt nadat hij met zijn fiets geschept is door een vrachtwagen.

De man reed over het fietspad langs de Cuneraweg (N233) in de richting van Rhenen. Op de rijbaan reed in dezelfde richting een 24-jarige man uit Zeewolde met zijn vrachtwagen zonder oplegger.

Halverwege de weg waren er wegwerkzaamheden en was het fietspad versperd. De fietser is, waarschijnlijk zonder om te kijken plotseling de weg opgereden, vermoedelijk met het doel om over te steken. De vrachtwagenchauffeur kon de man niet meer ontwijken en schepte hem.

Politie, ambulancepersoneel en de traumahelikopter kwamen ter plaatse. De man is met zeer ernstige verwondingen met de traumahelikopter overgebracht naar het UMC.

Aanhouding winkeldievegge

VEENENDAAL Een 46-jarige vrouw uit Veenendaal is donderdagmiddag rond 16.30 uur in een winkel aan de Veenslag aangehouden nadat zij een douchemat ter waarde van 45 Euro had weggenomen zonder die te betalen. De vrouw is overgebracht naar het politiebureau waar proces verbaal tegen haar is opgemaakt.

Brand in bouwkeet

WIJK BIJ DUURSTEDE Een bouwkeet aan de Remus is donderdagavond rond 23.10 uur in brand gevlogen. Het lukte de brandweer een deel van de keet te behouden.

De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak, brandstichting wordt niet uitgesloten.

Verwarde man pleegt vernielingen

RHENEN Donderdagochtend rond 08.00 uur kwam er bij de politie een melding binnen dat er op de Akeleiplantsoen een verwarde man zat, die eerder met een mes rondliep en een autoruit vernield had.

Op de genoemde straat werd de man aangetroffen die zich zeer agressief gedroeg. De man werd hierop geboeid om hem veilig over te kunnen brengen naar het politiebureau, wegens vernieling van de autoruit.

Op het moment dat de agenten de man wilden vervoeren, verloor hij het bewustzijn. Hierop werd een ambulance gewaarschuwd. Nadat de man werd onderzocht werd hij overgebracht naar het politiebureau. Nadat het beter ging met de man is hij verhoord en daarna in vrijheid gesteld.

Tegen hem is proces verbaal opgemaakt.

Met alcohol op achter het stuur
RHENEN Een 63-jarige man uit Rhenen is in de nacht van donderdag op vrijdag rond 00.42 uur betrapt toen hij met alcohol op achter het stuur zat.

Surveillerende agenten zagen de man rijden op de Herenstraat, waarbij hoge snelheden gehaald werden. Op de Achterbergsestraatweg werd de man uiteindelijk aangehouden.

Op het politiebureau bleek hij 0,8 promille alcohol in zijn lichaam te hebben. Met een rijverbod van twee uur een en proces verbaal kon de man het politiebureau verlaten.

Onderzoek openlijke geweldpleging
VEENENDAAL Op vrijdagavond 29 maart raakte een 44-jarige Veenendaler en zijn 18-jarige zoon betrokken bij een vechtpartij op de Palmen Grift. In eerste instantie leek bij de melding dat de vader en zijn zoon belaagd werden door een groep jongens. Door onderzoek en verhoor is deze week duidelijk geworden dat de eerste aanzet tot de openlijke geweldpleging door de 18-jarige zoon is gegeven.

Aanleiding van de vechtpartij was dat de 18-jarige zoon zijn gestolen bromfiets bij de betreffende groep jongeren zag staan. Hij ging met zijn vader naar de groep toe, pakte intussen een kettingslot en belaagde daarmee enkele leden van de groep. Vervolgens ontstond de vechtpartij. Tegen de beide mannen wordt proces-verbaal opgemaakt.