Gemeente Oostzaan


- 15 april 2002
15 april 2002

Afscheid Raadsleden
Op dinsdagavond 16 april neemt de gemeente Oostzaan officieel afscheid van vier oud-raadsleden. De feestelijke avond begint om 19.30 uur in Dorpshuis De Greep (Ds. Nanne Zwiepsingel 1). Om 20.00 zal burgemeester A. Moens de avond openen. Er wordt afscheid genomen van dhr. K. IJkema (4 jaar raadslid), mevr. L.J. van Tongeren (8 jaar raadslid), dhr. J.M. van Splunter (15 jaar, waarvan de laatste 8 jaar als wethouder), mevr. A.W.A. Dobma - de Vos (16 jaar, waarvan de laatste 4 jaar als wethouder). U bent allen van harte uitgenodigd!

Agenda raadsvergadering
Op maandagavond 22 april 2002 wordt door de gemeenteraad van Oostzaan vergaderd. Deze openbare raadsvergadering begint om 19.30 uur en vindt plaats in De Lishof (Lisweg 253). U bent van harte welkom om bij deze vergaderingen aanwezig te zijn. De onderwerpen uit de agenda staan hieronder, onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.
- Voorstel inzake een vrijstellingsprocedure als bedoeld in art. 19 lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening voor het perceel Grashof 15

- Voorstel inzake een vrijstellingsprocedure als bedoeld in art. 19 lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening voor het perceel Westerstijfselmakerspad 12
- Voorstel inzake het instellen van een parkeerverbod op de Kerkbuurt ter hoogte van nummer 116
- Voorstel inzake wijziging van de verordening subsidiebeleid Wiw
- Voorstel inzake financiering tijdelijk brandweercommando
- Voorstel inzake bestuursopdracht quickscan juridische kwaliteitszorg
- Voorstel inzake wijziging gemeenschappelijke regeling ROA in verband met dualisme
Tijdens de raadsvergadering is er de gelegenheid om vragen te stellen. Meldt dit vooraf aan de voorzitter. De stukken liggen ter inzage op het gemeentehuis.

Varen op het water
Het watersportseizoen komt steeds dichterbij. Dit brengt naast een heleboel plezier helaas ook altijd weer de nodige overlast met zich mee, bijvoorbeeld op de Ringvaart en de Westplas. Om overlast zoveel mogelijk te voorkomen zal de politie controles uitvoeren. Te snel varen veroorzaakt schade aan de oevers en overlast voor overige recreanten, zoals vissers en zwemmers. De maximumsnelheid van gemotoriseerd vervoer op het water in de gemeente Oostzaan is 6 km/u. Als u die maximumsnelheid overtreedt, zal de politie ingrijpen. Waterskiën is niet toegestaan. Dat kan alleen maar in gebieden waar sneller gevaren mag worden dan 20 km/u. In Oostzaan en 't Twiske mag dat dus niet. Voor sommige vaartuigen heeft u een vaarbewijs nodig en moet u reddingsvesten en een draagbare brandblusser aan boord hebben. Dit zijn regels voor uw eigen veiligheid en die van andere recreanten. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de politie Oostzaan (0900 - 8844) of met dhr. W. van Twuijver (075 - 684 7744) op het gemeentehuis.

Openbare bekendmakingen
Burgemeester en wethouders van Oostzaan maken bekend dat op 2 april een aanvraag voor bouwvergunning is ontvangen voor het oprichten van een woning aan Zuideinde 94a. Op 3 april zijn aanvragen voor bouwvergunningen ontvangen voor het uitbreiden van de achterzijde van woningen aan Grutto 18 en 20, en aan De Wering 33, 35, 37 en 39. Op 2 april zijn bouwvergunningen verleend voor:
- het uitbreiden van de achterzijde van woningen aan Kolkplantsoen 26 en De Wering 98,

- het uitbreiden van de achterzijde van een woning en garage aan Noordeinde 26,
Op 9 april is een bouwvergunning verleend voor het plaatsen van een dakkapel aan Waterput 3. De bovenvermelde stukken liggen voor een ieder ter inzage op de sector Grondgebiedzaken, op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 08.45 tot 12.00 uur. Tegen een verleende vergunning / toestemming kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de dag van verzending daarvan aan de aanvrager, schriftelijk bezwaren indienen bij burgemeester en wethouders, postbus 15, 1510 AA Oostzaan, onder vermelding van 'BEZWAARSCHRIFT'. Nadere informatie, ook over de exacte bezwaartermijnen, kunt u telefonisch verkrijgen bij de sector Grondgebiedzaken, cluster Bouwen, Wonen en Milieu, telefoon (075) 6847777. Het indienen van een bezwaarschrift schort de werking van een verleende vergunning/ bouwtoestemming niet op. Als een bezwaarschrift bij ons college wordt ingediend kan een verzoek om voorlopige voorziening (schorsingsverzoek) worden gericht aan de President van de sector Bestuursrecht van de Arrondissementsrechtbank Haarlem, postbus 956, 2003 RZ Haarlem. Aan een verzoek zijn griffiekosten verbonden.

Vrijstellingsprocedures
Burgemeester en wethouders van Oostzaan maken bekend dat zij voornemens zijn om met toepassing van het bepaalde in artikel 19 lid 2 /19a van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling van het geldende bestemmingsplan te verlenen voor het realiseren van een gebouw ten behoeve van het basisonderwijs (Korenaar) aan de Dokter de Boerstraat tegenover nummer 51. De bouwplannen liggen met ingang van dinsdag 16 april 2002 gedurende vier weken, derhalve tot en met 14 mei 2002 ter inzage op de sector Grondgebiedzaken, cluster Bouwen, Wonen en Milieu, op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 08.45 uur tot 12.00 uur, overigens na telefonische afspraak (075- 6847777). Gedurende de termijn van ter inzage legging bestaat voor een ieder de gelegenheid om zijn of haar zienswijze met betrekking tot het voornemen om vrijstelling te verlenen schriftelijk bij burgemeester en wethouders kenbaar te maken (postbus 15, 1510 AA Oostzaan).

Burgerlijke stand
Geboren:
Vlieger Stach
Zoon van M.N. Bouman en M.J.L.M. Kok


---

zijn verkrijgbaar op het gemeentehuis.
Oostzaan versnippert
gebruik wilt maken, moet aan een aantal voorwaarden worden voldaan. Deze vindt u in de gemeenterubriek van vorige week of op het gemeentehuis. U kunt zich aanmelden voor het laten versnipperen door de bon uit Kompas in te vullen (vergeet niet uw postcode op te Aanmeldingen na deze datum worden niet meer in behandeling genomen

Burgerlijke stand
Geboren:
Bo Zenna
dochter van M.A.J. van Prooijen en P.Heutenik

Rianne
dochter van M. Buikes en I. Wanders

Daan Jan
zoon van A.J. van der Heiden en E.C. Flinterman


2 april 2002

Oostzaan versnippert
Als service voor de inwoners van Oostzaan, kunt u op 15 april uw maken, moet aan een aantal voorwaarden worden voldaan, zoals takken "los" aanbieden, maar wel in één richting leggen. Er mogen geen wortels of snijbloemen of losse bladeren tussen zitten (alleen maximale dikte van 15 centimeter. Plaats het hout zo dat de machine, ongeveer 2 meter breed, makkelijk bij het afval kan komen. Als er snippers worden op uw erf gedeponeerd, zodat u het in uw tuin kunt verwerken of in uw GFT-container of compostvat kunt doen. Er wordt niets meegenomen. Op 15 april wordt begonnen met het versnipperen en dat gaat door zolang de werkzaamheden duren. We kunnen helaas niet aangeven wanneer er bij een bepaald huisadres versnipperd wordt, dit is afhankelijk van het aanbod. U kunt zich aanmelden door de bon uit Kompas in te vullen (vergeet niet uw postcode op te schrijven) en op te sturen naar sector Grondgebiedzaken, Kerkbuurt 14, 1511 BD Oostzaan. Deze dient uiterlijk 10 april in ons bezit te zijn. Aanmeldingen na deze datum worden niet meer in behandeling genomen.

Kledinginzameling
kleding ingezameld in Oostzaan. De opbrengst, 2.655 kilo, zal worden omgezet in een netto geldbedrag voor de Nier Stichting Nederland.

Raadscommissies
De openbare bijeenkomsten van 8 en 4 april vinden plaats in de Kerkbuurtschool (Kerkbuurt 5) en beginnen om 19.30 uur. De leden van commissie B vergaderen op 2 april in De Lishof (Lisweg 253). Ook zij onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.
Commissie A

- Voortgang Oop

- Evaluatie klachten 2002 en nieuwe procedure klachtenregeling
- Bestuursopdracht quickscan juridische kwaliteitszorg
- Tijdelijke aanstelling brandweercommando
Commissie B

- 5e nota Ruimtelijke Ordening

- Nationaal Milieubeleidsplan 4/Provinciaal Milieubeleidsplan
- Oversteekbaarheid Zuideinde

- Parkeerverbod Kerkbuurt 116
Commissie C

- Presentatie stichting Madi

- Raadsbesluit inzake toetrederskorting
Tijdens commissievergaderingen is er de gelegenheid om vragen te die niet de agenda staan is ook mogelijk, maar dan moet u zich minimaal twee werkdagen voor de vergadering melden bij de secretaris van de betreffende commissie. De stukken liggen ter inzage op het gemeentehuis. U bent van harte welkom om bij deze vergaderingen aanwezig te zijn.

Vaststelling "Bestemmingsplan Buitengebied-Noord, eerste partiële herziening"
Burgemeester en wethouders van Oostzaan maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 26 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bekend Noord, eerste partiële herziening" heeft vastgesteld. Dit gelegen tussen De Heul 33 en 35a, tussen De Haal 76 en 78, tussen De Haal 78 en 78c en tussen De Haal 78c en 80. Bij de vaststelling van het plan zijn geen wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerp zoals dat voor een ieder ter inzage heeft gelegen. Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met ingang van donderdag 4 april 2002 gedurende vier weken op werkdagen van 08.45 tot 12.00 uur voor een ieder ter inzage op het gemeentehuis. Gedurende de termijn van terinzagelegging kunnen degenen die tijdig hun zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt, schriftelijk bedenkingen tegen het vastgestelde plan inbrengen bij Gedeputeerde Staten van Noord-Holland, postbus 123, 2000 MD Haarlem. Dit geldt ook voor belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij gemeenteraad kenbaar te maken.

Op reis? Haal bijtijds uw reisdocumenten
Gaat u deze zomer naar het buitenland en heeft u daar een nieuw paspoort of identiteitskaart voor nodig? Voorkom onnodig lange wachttijden en vraag uw reisdocument ruim van tevoren aan. Sinds het gemeentehuis aangemaakt. Het werkt nu als volgt: u vraagt een Deze gegevens worden naar een centraal punt gestuurd waar uw reisdocument wordt gemaakt. Na ongeveer vijf dagen kunt u uw het dan kan nog steeds. Daarvoor moet uw kind wel bij de aanvraag aanwezig het verstandig om ruim vóór u op reis gaat uw reisdocument aan te vragen. Gaat u pas na de zomerdrukte op vakantie dan kunt u beter wachten tot na deze periode. Kijk voor meer informatie op brochure "Vakantie gepland? Regel nú uw reisdocument!" bij postkantoor, bibliotheek of gemeentehuis.

Kapvergunningen
Op 19 maart is een vergunning verleend voor het kappen van 4 bomen het kappen van:

- 115 bomen (89 alnus glutinosa, 9 solitaire bomen en bosschage) op het perceel Grashof 15 aan het college van B en W,
- 24 elzen op het perceel Zuideinde 218 A (herbeplanting zal plaatsvinden),

- 1 hulstboom op het perceel Zuideinde 128. het perceel Bartel Jacobstraat 5.
gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders. vergunning niet op. Als een bezwaarschrift bij ons college wordt ingediend kan een verzoek om voorlopige voorziening (schorsingsverzoek) worden gericht aan de President van de sector Bestuursrecht van de Arrondissementsrechtbank Haarlem, postbus 956, 2003 RZ Haarlem. Aan een verzoek zijn griffiekosten verbonden.

Openbare bekendmakingen
Burgemeester en wethouders van Oostzaan maken bekend dat de volgende aanvragen voor een bouwvergunning zijn ontvangen: 119,
121,

- op 25 maart 2002 voor het uitbreiden van een woning aan Draaikolk 63,

- op 25 maart 2002 voor het uitbreiden van een woning aan De Wering 22.
Op 25 maart 2002 is een aanvraag voor sloopvergunning ontvangen voor het slopen van een berging aan Kerkbuurt 45. Op 26 maart 2002 zijn bouwvergunningen verleend voor:

- het plaatsen van een dakkapel aan Kievit 11,
- het plaatsen van een dakkapel aan Maalstroom 30. tot 12.00 uur. Tegen een verleende vergunning / toestemming kunnen de aanvrager, schriftelijk bezwaren indienen bij burgemeester en wethouders, postbus 15, 1510 AA Oostzaan, onder vermelding van 'BEZWAARSCHRIFT'. Nadere informatie, ook over de exacte bezwaartermijnen, kunt u telefonisch verkrijgen bij de sector Grondgebiedzaken, cluster Bouwen, Wonen en Milieu, telefoon (075) bij ons college wordt ingediend kan een verzoek om voorlopige 956, 2003 RZ Haarlem. Aan een verzoek zijn griffiekosten verbonden.

Burgerlijke stand
Geboren:
Kiki Jennifer
Dochter van W.J. Nouwens en L.H.J. Gaasbeek


25 maart 2002

Paassluiting gemeentehuis
Op Witte Donderdag 28 maart is het gemeentehuis tot 09.30 uur Paasdag maandag 1 april is het gemeentehuis de gehele dag gesloten.

Raadscommissies
De openbare bijeenkomsten van 8 en 4 april vinden plaats in de Kerkbuurtschool (Kerkbuurt 5) en beginnen om 19.30 uur. De leden van commissie B vergaderen op 2 april in De Lishof (Lisweg 253). Ook zij onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.
Commissie A

- Voortgang Oop

- Evaluatie klachten 2002 en nieuwe procedure klachtenregeling
- Bestuursopdracht quickscan juridische kwaliteitszorg
- Tijdelijke aanstelling brandweercommando
Commissie B

- 5e nota Ruimtelijke Ordening

- Nationaal Milieubeleidsplan 4/Provinciaal Milieubeleidsplan
- Oversteekbaarheid Zuideinde

- Parkeerverbod Kerkbuurt 116
Commissie C

- Presentatie stichting Madi

- Raadsbesluit inzake toetrederskorting
Tijdens commissievergaderingen is er de gelegenheid om vragen te die niet op de agenda staan is ook mogelijk, maar dan moet u zich minimaal twee werkdagen voor de vergadering melden bij de secretaris van de betreffende commissie. De stukken liggen ter inzage op het gemeentehuis. U bent van harte welkom om bij deze vergaderingen aanwezig te zijn.

Brandweer Noord in het nieuw
De brandweer van Oostzaan heeft vorige week officieel een nieuwe brandweerauto in gebruik genomen. Burgemeester Albert Moens onthulde zowel de nieuwe spuitwagen, als de garage waarin de auto geparkeerd staat. Na 15 jaar trouwe dienst was de brandweerauto nodig aan 91.000,- beschikbaar gesteld voor een renovatie en verhoging van de kap. Na een onderzoek bleek dat nieuwbouw op langere termijn de jaar bijna 23.000,- extra beschikbaar om dit te kunnen realiseren. Architect P. van Berge heeft een onderhoudsarm gebouw ontworpen en vervolgens heeft bouwbedrijf Onrust het nieuwe onderkomen gebouwd. Brandweercommandant Henk van den Berg is blij en tevreden met zijn ook een stuk prettiger. De nieuwe auto is een fantastisch stuk gaan."

Collegeonderhandelingen voortgezet met drie partijen Na een avondje onderhandelingen over een nieuw college, gaan de drie grootste partijen zaterdag verder. Onder leiding van de grootste elkaar een college kunnen vormen. Dan zou het college uit een zeer Van de kleine één-zetel-fracties gaf D66 aan dat het graag in een college wordt opgenomen. CDA en PvdA zullen evenmin hun bestuurlijke verantwoordelijkheid uit de weg gaan. De laatste eenmansfractie, niet wenst te regeren met één van de drie grote partijen. Dit houdt onomwonden in dat Partij Luijendijk in geen enkel college kan plaatsnemen, omdat altijd minimaal één van de drie-zetel fracties noodzakelijk is tot het vormen van een meerderheid. Op woensdag 3 253) om 19.30 uur. Dan zal waarschijnlijk het concept raadsprogramma op de agenda staan. U bent hierbij van harte welkom.

Gewijzigde inzameldagen huishoudelijk afval
dagen een inzameldag huishoudelijk afval valt, wordt de inzameldag verplaatst. Hieronder ziet u een overzicht van de gewijzigde dagen.