Grontmij

Grontmij NV



12-4-2002 - Waalwijk en Grontmij samen in Parkmanagement Haven BV

De gemeente Waalwijk en Grontmij hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten voor het opzetten en uitvoeren van parkmanagement op het nieuw te ontwikkelen bedrijventerrein Haven VII en voor de revitalisering van het bestaande bedrijventerreinen Haven I t/m VI.

Burgemeester J. de Geus en directeur S. Thijsen van Grontmij tekenen de overeenkomst in de oude raadszaal van Waalwijk.

Dit parkmanagement zal bovendien worden uitgebouwd naar het bestaande terrein. Op woensdag 2 april tekenden burgemeester J. de Geus en directeur S. Thijsen van Grontmij de overeenkomst in de oude raadszaal van Waalwijk.

Ten behoeve van de samenwerking wordt door beide partijen Parkmanagement Haven BV opgericht. De samenwerkingsovereenkomst geldt voor een termijn van 12 jaar. Het parkmanagement voor het bedrijventerrein Haven VII omvat onder andere het terreinonderhoud, beveiliging, opzetten en inrichten van een facilitypoint. Namens Grontmij wordt Joost Okkema de parkmanager die als ondernemer tussen de ondernemers activiteiten gaat opzetten en begeleiden.

Aanjager
Bijzonder voor deze PPS-constructie is dat de Parkmanagement BV ook de aanjager wordt voor de revitalisering van het bestaande bedrijventerrein Haven I t/m VI. Deze revitalisering wordt deels gefinancierd uit de opbrengsten van het nieuwe bedrijventerrein.

Grontmij draagt voor zes jaar bij in de kosten van de parkmanagementorganisatie. Als tegenprestatie krijgt Grontmij voor 15 % van de gronden in Haven VII het recht op de ontwikkeling van opstallen.
Vanuit de overheid en het bedrijfsleven bestaat er nu al veel belangstelling voor het concept van de Parkmanagement Haven BV, waarin een organisatorische en financiële koppeling wordt gelegd tussen een nieuw en een bestaand bedrijventerrein.

Het concept voor de Parkmanagement BV is ontwikkeld onder leiding van Jan Nijhof (vestigingsdirecteur Grontmij Noord-Brabant) en wethouder Paul de Gier van Waalwijk. Het vele voorwerk is verricht door het team Bedrijventerreinen.

Meer informatie kunt u krijgen bij parkmanager Joost Okkema, telefoon (06) 2260 0456.


---