Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

Bouwbesluit 2002 op internet (12-4-2002)



Vandaag is het zogeheten Bouwbesluit online op de VROM-site geplaatst. Hierdoor kan het Bouwbesluit met een zoeksysteem via internet worden geraadpleegd. Het Bouwbesluit geeft de minimum-eisen die aan woningen en andere gebouwen worden gesteld.
Het grote voordeel van een digitaal Bouwbesluit op internet is dat de gebruiker altijd beschikt over de actuele versie van de bouwregels. En dankzij het zoeksysteem kan uit de omvangrijke verzameling van (complexe) regels precies de benodigde informatie worden gehaald.
Het ministerie van
VROM streeft naar een zo goed mogelijke toepassing van de bouwregelgeving. Internet is daarbij een goed middel. Op die manier is de regelgeving zo eenvoudig mogelijk bereikbaar voor iedereen die ermee te maken heeft. Daarom is een digitale versie van het Bouwbesluit gemaakt die op de website van VROM is in te zien.

In het zoeksysteem staat nu de tekst van Staatsblad 410. Binnenkort worden ook de wijzigingen verwerkt van de 'Wijzigings-AMVB' die naar verwachting per 1 juli in werking treedt. Ook de Ministeriële Regeling Bouwbesluit 2002 zal na vaststelling via het systeem worden ontsloten. Hierin worden de relaties tussen het Bouwbesluit, de (Europese) normen en  de aansluitvoorwaarden aangeven.

( bron: http://www.vrom.nl/pagina.html?id=1&goto=7230&site=persbericht )


---