Hogeschool van Amsterdam

Ron Bormans vertrekt bij Hogeschool van Amsterdam

(12 april 2002)

Drs. M.J.G. Bormans (44), lid van het College van Bestuur van de Hogeschool van Amsterdam treedt terug als lid van het College van Bestuur en zal binnen afzienbare termijn zijn werkzaamheden bij de HvA beëindigen. De Raad van Toezicht heeft besloten althans voorshands de vacature niet te vervullen. De beide andere leden van het college, dr. R. Scheerens (voorzitter) en mevrouw drs. G. Bonhof, zullen de taken van de heer Bormans overnemen.

De heer Bormans trad op 1 oktober 1998 aan als lid van het CvB. In de afgelopen jaren heeft hij nuttige bijdragen geleverd aan een aantal ontwikkelingen binnen het hoger onderwijs in het algemeen en de HvA in het bijzonder. Hij was als collegelid vanaf begin 2000 betrokken bij onderwijstrajecten met Belgische studenten waarvan nu is komen vast te staan dat zich onregelmatigheden hebben voorgedaan. Deze zaak heeft in de afgelopen tijd veel stof doen opwaaien.

Bormans: "Deze 'affaire' heeft mijn vertrek verhaast. Ik denk dat ik hier een aantal goede dingen voor de Hogeschool heb gedaan. Maar, hoe je het ook wendt of keert, ik ben uit hoofde van mijn functie bij die vervelende zaak betrokken. En dan is het beter dat ik wat eerder dan ik had gepland weer eens iets anders ga doen. Op die manier wordt het proces van normalisering bij de HvA niet vertroebeld door discussies over personen."


---

Contactpersoon voor de pers

Sara Thijssen
tel. 020 - 570 26 08
e-mail: s.thijssen
@mc.hva.nl