Gemeente Haarlem
Grote Markt 2
Postbus 511
2003 PB Haarlem
Tel. 023-511 3000

Oorkonde voor beheerder begraafplaats Kleverlaan Haarlem

PERSBERICHT

De gemeente Haarlem bezit een schitterende, historische door Zocher en Springer ontworpen, begraafplaats aan de Kleverlaan. Niet voor niets is de begraafplaats compleet met een aantal grafmonumenten, het mausoleum, de boomstambrug, de abri en paden als rijksmonument aangewezen. Maar het is zeker niet alleen geschiedenis en verleden aan de Kleverlaan. De begraafplaats is in vol bedrijf en gaat met zijn tijd mee. De Kleverlaan biedt dus ook gelegenheid tot het bijzetten en herdenken van overledenen na crematie.

Een heel bijzondere gedenkplaats is het columbarium in het mausoleum, gelegen tussen de urnentuin en het algemene urnenveld in het talud. Hoe bijzonder dit wel is en hoe goed in het algemeen het beheer van deze begraafplaats gebeurt mag wel blijken uit het feit, dat "De Kleverlaan" daarvoor dit jaar een eervolle vermelding heeft verdiend van de "Koninklijke Vereniging voor Facultatieve Crematie", in het kader van een aanmoedigingsprijs waaraan landelijk circa 150 begraafplaatsen hebben deelgenomen, die zich hebben ingezet om dit soort gedenkplaatsen te creeren.

A.s. maandag 15 april komt om die reden de heer Hijkoop namens de Koninklijke Vereniging voor Facultatieve Crematie een oorkonde uitreiken aan de beheerder van de begraafplaats Kleverlaan, Harrie Boelé. De plechtigheid vindt plaats in aanwezigheid van enkele gemeentelijke vertegenwoordigers en mensen uit de uitvaartzorg in de aula van het mausoleum en begint om 14.00 uur. Na afloop wordt een kopje koffie geserveerd met een hapje.

De pers is van harte uitgenodigd om bij de overhandiging van de oorkonde aanwezig te zijn.

Tom Sprenger
Hoofd Begraafplaatsen
023 5114694
0651269277

Tom Sprenger
Hoofd Begraafplaatsen
023-5114694
0651269277