Ingezonden persbericht


Spannende tijden voor Stichting Dierenhulp Venezuela na staatsgreep

Persbericht

President Chaves afgezet.

Het zat er al enige tijd aan te komen, de groeiende onvrede over het gevoerde beleid van President Hugo Chaves. Deze ex militair greep eind 1999 de macht in Venezuela met de steun van het leger. Onder zijn bewind zou corruptie hard aangepakt worden, zou de arme bevolking mee genieten van de rijkdom van Venezuela als olie producerend land en zouden wetgeving aangescherpt worden om misdaad tegen te gaan. Op 11 april 2002 kwam daaraan hard een einde na een massale betoging waarbij volgens de laatste informatie circa 15 doden zijn gevallen in de straten van Caracas. Officiële bronnen bevestigen dat de leiding inmiddels in handen is van leger chef Vasquez en dat President Chaves officieel is afgezet.

Voor Stichting Dierenhulp Venezuela breken eveneens spannende tijden aan waarbij met name gekeken wordt naar de nieuwe machthebbers die hun stempel zullen drukken op de situatie. " Wij zijn geheel afhankelijk van de politiek in Venezuela daar waar het gaat om onze doelstellingen het helpen van zwerfdieren. Het was geen verrassing voor ons dat President Chaves afgezet zou worden talloze geluiden gaven dit reeds eerder aan. Nu het een feit is geworden zullen we moeten afwachten op dat wat gaat komen. Immers wetgeving ter bescherming van dieren kwam in augustus 2000 tot stand voor het eiland Isla Margarita. Nu er een nieuwe wind gaat waaien bestaat de mogelijkheid dat de nieuw aan te stellen politiek leiders zaken zullen aanpassen. Wij bemoeien ons als organisatie niet met de lokale politiek, wij zijn er om dieren meer bescherming per wet of decreet te laten krijgen, en daarbij louter afhankelijk van de beleid makers. Echter is het wel zo dat de bestaande politieke contacten met bijvoorbeeld het Gouvernement en Burgemeesters wellicht opnieuw opgebouwd moeten worden zodra er anderen worden aangesteld door de huidige machthebbers in Venezuela. We verwachten dat er binnenkort nieuwe verkiezingen worden uitgeschreven en zullen na de uitslag moeten afwachten wie vervangen gaan worden. Wij blijven ons onverdroten inzetten voor de rechten van het dier al worden het spannende tijden." aldus de oprichter van Stichting Dierenhulp Venezuela, Mark Erwin Vos.

Stichting Dierenhulp Venezuela werd opgericht eind 1996 en werkt geheel op non profit basis aan het welzijn van zwerfdieren. Men geeft gratis sterilisaties en vaccinaties, voorlichting op scholen over omgang met huisdieren en ondersteunt tal van campagnes die tot doel hebben de geboorte van meer zwerfdieren tegen te gaan. Meer informatie over Stichting Dierenhulp Venezuela is te vinden op www.dierenhulp.nl

Einde bericht



Ingezonden persbericht