---

Ministerie van Defensie



---

Nederlandse mijnenjagers bij vlootschouw Letland

12-04-2002

De mijnenjagers Hr. Ms. Maassluis en Hr. Ms. Hellevoetsluis zijn dit weekeinde (13 en 14 april) present bij feestelijkheden in Riga, de hoofdstad van Letland. In deze havenstad aan de Baltische zee wordt het tienjarig bestaan gevierd van de Letse marine.

De beide schepen zijn al in Riga sinds donderdag en hebben ondermeer deelgenomen aan een 'sailparade'. Vanmorgen (12 april) vond een grote parade door de stad plaats. De parade eindigde in het centrum van Riga waar in de kathedraal, naast een aantal andere deelnemende landen, door kapitein-luitenant ter zee Gerrits een krans werd gelegd. In het weekeinde worden ondermeer sportwedstrijden georganiseerd voor de bemanningsleden van de verschillende schepen. Maandag varen de mijnenjagers weer richting thuishaven Den Helder.

Hr. Ms. Maassluis en Hr. Ms. Hellevoetsluis behoren tot de mijnenjagers van de Alkmaar-klasse. Deze schepen van de Koninklijke Marine zijn belast met het mijnenvrij houden van de zee, kustwateren en havenmondingen. (Foto: archieffoto CAVDKM)