Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 12-04-2002
Persberichten district Maastricht (RKey; 13.30 u) Vrijdag, 12 april 2002

District Maastricht

Maastricht; kettingzwaaier aangehouden
Afgelopen donderdagmiddag omstreeks 17.15 uur kreeg de politie een melding dat bij een winkelbedrijf aan de Helmstraat in Maastricht iemand het personeel bedreigde en daarbij vervaarlijk met een ketting stond te zwaaien. Bleek dat er 36-jarige man zonder vaste woon/verblijfplaats stond die in de winkel was terwijl hij aldaar een winkelverbod had. Vermoedelijk omdat hij weggestuurd werd / niet meer naar binnen mocht was de man kwaad. De politie hield de verdachte aan op verdenking van lokaalvredebreuk. De ketting die de verdachte bij zich werd samen een vlindermes welke hij eveneens bij zich had, inbeslaggenomen. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.

Maastricht; geramd

Afgelopen nacht, donderdag op vrijdagnacht omstreeks 04.45 uur kreeg de politie een melding van een inbraak aan de Clavecymbelstraat in Maastricht. Bleek dat met, vermoedelijk een auto de voorzijde van een winkelpui geramd was. Daarbij raakte de gehele voorzijde / pui vernield. Vermoedelijk dat de ramkrakers meteen na het rammen van de pui weer vertrokken/weggereden zijn en dat er niets is gestolen, echter dat wordt nog allemaal nagekeken. De politie stelt een nader onderzoek in terzake de poging winkelkraak.

Maastricht; hennepplanten gedumpt
De politie heeft vanmorgen op een perceel aan de Oosterbroekweg in Gronsveld aldaar gedumpte hennepplanten aangetroffen. Daarbij gaat het om ongeveer 6 kubieke meter hennepplanten en potgrond, naar ruwe schatting een vijfhonderdtal hennepplanten. Die werden vanmorgen opgeruimd. De politie stelt een onderzoek in naar de precieze herkomst / dumping van de hennepplanten.