Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 12-04-2002
Persberichten district Heerlen (RKey; 13.30 u) Vrijdag, 12 april 2002

District Heerlen

Heerlen; fikse boetes
De politie heeft in het kader van een snelrechtprocedure en in overleg met het parket van de officier van justitie een 52-jarige man uit Heerlen en een 36-jarige vrouw uit Kerkrade bekeurd met fikse boetes. De Heerlenaar met een boete van 220 Euro en de Kerkraadse vrouw met een boete van 110 Euro. Politie-agenten waren afgelopen donderdagavond op de Bongerd in Heerlen doende toen het tweetal kwam aangelopen. De Heerlenaar uitte toen zonder enige aanleiding beledigingen in de richting van de politie-agenten die de verdachte daarop meteen aanhielden. De Kerkraadse vrouw belemmerde daarbij de agenten in hun ambtshandelingen/optreden danwel trachtte de Heerlenaar te ontzetten. Daarop werd ook de vrouw ook aangehouden. Beide verdachten die zich overigens flink verzetten tegen hun aanhouding, werden overgebracht naar het politiebureau waarna ze in het kader van de snelrechtprocedure werden bekeurd.

Heerlen; brand op benzinetankstation
Afgelopen nacht, donderdag op vrijdagnacht omstreeks 02.45 uur kregen politie en brandweer een melding van een aanrijding op het perceel van een benzinetankstation aan de autoweg N281 te Heerlen. Bleek dat een auto door nog onbekende oorzaak tegen een pomp-zuil was gebotst. Daarbij ontstond meteen een brand. Een inzittende vrouw, een 47-jarige vrouw uit Kerkrade raakte bij die brand ernstig gewond. Zij werd met brandwonden aan ondermeer beide benen, handen en in haar gezicht overgebracht naar het Atriumziekenhuis in Heerlen waarna zij is overgebracht naar het Klinikum-ziekenhuis in Aken (D). De politie heeft het traject van deze autoweg Kerkrade Heerlen in beide richtingen voor alle verkeer afgesloten. De Heerlense brandweer die terplaatse was met twee blusvoertuigen, wist uitbreiding van de brand op de overkapping van het benzinetankstation te voorkomen door deze nat te houden. De brandweer die het vuur onder controle had, liet de vlam gecontroleerd uitbranden en omstreeks 06.45 uur was de vlam geheel gedoofd. De auto is geheel uitgebrand. Vanmorgen omstreeks 06.00 uur werd de autoweg Heerlen richting Kerkrade voor het verkeer vrijgegeven en ongeveer een uur later een rijstrook van de autoweg Kerkrade richting Heerlen. De politie die een nader onderzoek instelt kreeg informatie dat mogelijk nog een andere persoon bij het vrouwelijke slachtoffer is geweest, echter die trof de politie niet terplaatse aan. De politie stelt een nader onderzoek in. Daarbij stelt ze ook een onderzoek in naar de precieze oorzaak en toedracht van de aanrijding. Daarbij is ze op zoek naar getuigen. Deze getuigen kunnen contact opnemen met de Heerlense politie via tel. 0900 8844.

Voerendaal; brand
Afgelopen donderdagmiddag, omstreeks 14.00 uur kregen politie en brandweer een melding van een brand aan de Teggert in Voerendaal. Bleek dat aan de achterzijde van een woning brand was ontstaan. Er was niemand thuis en de brandweer die snel terplaatse was heeft een nog in de woning aanwezig hondje uit het pand gehaald en heeft de brand geblust. Er is sprake van schade aan een slaapkamer aan de achterzijde van het pand en in de hele woning is sprake van enige rook/roetschade. De politie die een nader onderzoek instelt naar de precieze oorzaak van de brand, heeft terplaatse een 44-jarige man uit Landgraaf aangehouden en stelt een onderzoek in naar de mogelijke betrokkenheid van hem daarbij.