Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 12-04-2002
Persberichten district Sittard (RKey; 14.15 u) Vrijdag, 12 april 2002

District Sittard

Geleen: verkeerscontrole
Op donderdag 11 april 2002 om 09:00 uur werd er twee uur lang een verkeerscontrole gehouden op de Rijksweg Noord te Geleen. Er vielen in totaal 12 bekeuringen voor met name het niet dragen van de autogordel.

Susteren: explosief aangetroffen
Op donderdag 11 april 2002 werd er een explosief te Susteren aangetroffen op een bouwterrein aan de Gregoriuslaan. Het gaat om een granaat vermoedelijk afkomstig uit de W.O. II. Deze granaat werd reeds door de Explosieve OpruimingsDienst (EOD) van de Koninklijke Landmacht zonder problemen onschadelijk gemaakt (gecontroleerd tot ontploffing gebracht).

Sittard: brand
Afgelopen nacht, donderdag op vrijdagnacht omstreeks 03.45 uur kregen politie en brandweer een melding van een brand Aan Hiemstenrade in Sittard. Bleek dat een brand was ontstaan bij de voordeur van de woning. De bewoners lagen te slapen en waren wakker geworden. Alerte en toegesnelde buren wisten de brand te blussen. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand en daarbij gaat de politie uit van brandstichting.

Sittard: woningbrand
Op donderdag 11 april 2002 omstreeks 21:45 uur zijn de politie en brandweer gegaan naar de Oude Weg te Sittard alwaar aan de achterzijde van een woning een brand was ontstaan. Er was niemand thuis. Uit de achterzijde van de woning waren vlammen zichtbaar en de aangrenzende woningen waren reeds ontruimd. De brandweer heeft de brand geblust. De brand is vermoedelijk ontstaan in een slaapkamer. Deze slaapkamer brandde geheel uit en in de woning is veel roet- en waterschade. De oorzaak in nog onbekend. Een onderzoek naar de oorzaak van de brand zal plaatsvinden door de politie.