Gemeente Woudrichem

12/04/2002
Verkiezingsbijeenkomst Tweede Kamerverkiezingen

Op woensdag 15 mei 2002 vindt de verkiezing voor de leden van de Tweede Kamer der Staten-Generaal plaats.

Registratie als kiezer
De leden van de Tweede Kamer der Staten-Generaal worden gekozen door degenen die op 2 april 2002 Nederlander zijn en op de dag van de stemming de leeftijd van 18 jaar hebben bereikt. Een ieder kan bij het Bureau Verkiezingen van de gemeente de inlichting verkrijgen of hij/zij als kiezer is geregis-treerd.

Wanneer ontvangt u de oproepingskaart?
De oproepingskaart ontvangt u uiterlijk 30 april 2002. Alle Nederlanders die op 2 april 2002 ingezetene zijn van de gemeente Woudrichem en op de dag van de stemming de leeftijd van 18 jaar hebben bereikt ontvangen een uitnodiging om op woensdag 15 mei 2002 hun stem in één van de stembureau's van de gemeente Woudrichem uit te brengen. De oproepingskaart moet u zorgvuldig bewaren want uitsluitend op vertoon van deze oproepingskaart kunt u deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen.
Bent u na 2 april 2002 in onze gemeente komen wonen en bent u op 15 mei a.s. 18 jaar of ouder dan kunt u uw stem in uw vorige woongemeente uitbrengen of een kiezerspas aanvragen.

Stemlokalen
Uw oproepingskaart vermeldt in welk stembureau u uw stem mag gaan uitbrengen. De volgende lokaliteiten zijn aangewezen als stembureau voor de verkiezing van de leden van de Tweede Kamer op 15 mei 2002.
1. Gemeentehuis, Raadhuisplein 1, Woudrichem
2. De Veste, Hoogstraat 27, Woudrichem*

3. 't Verlaat, Almkerk

4. 't Wapen van Emmickhoven, Brugdam 5, Almkerk
5. De Ark, Burg vd Schansstraat 51, Andel

6. De Notenhoff, Lijsterplein 9, Andel

7. voormalig dorpshuis, Heerlijkstraat 4, Giessen*
8. 't Brabants Land, Vijfmorgen 2, Rijswijk
9. De Hoogt, Hoefpad 2, Uitwijk


*Let op: gewijzigde locaties!

Kandidatenlijsten
De politieke partijen die deelnemen aan de Tweede Kamerverkiezingen hebben een kandidatenlijst samengesteld van personen op wie u uw stem kunt gaan uitbrengen. Een overzicht van deze kandidatenlijsten wordt in de periode van 7 tot 9 mei 2002 huis-aan-huis bezorgd. Houd uw brievenbus in de gaten!

Presentatie verkiezingsuitslag
Op woensdag 15 mei 2002 sluiten de stembureaus om 21.00 uur de deuren. Onmiddellijk nadat de stemming is geëindigd gaat het stembureau over tot de stemopneming. In het gemeentehuis worden de stemmen van alle stembureaus getotaliseerd. Vervolgens wordt de uitslag van de stemmen zoals deze in de gemeente Woudrichem zijn uitgebracht bekendgemaakt in een zogenaamde verkiezingsbijeenkomst. Deze bijeenkomst is openbaar. De deuren van het gemeentehuis staan vanaf 20.30 uur open. U bent van harte welkom bij de presentatie van de uitslag.

Nadere inlichtingen worden verstrekt door bureau Verkiezingen, Raadhuisplein 1, 4285 CP WOUDRICHEM, tel. 30 81 56 of 30 81 32.