Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 12-04-2002
1e persbericht van vrijdag 12 april 2002

Politieberichten

Eindhoven: Verdachte mishandeling aangehouden
Donderdagavond om 22.50 uur is op de Dommelstraat een 29-jarige man, woonplaats onbe-kend, aangehouden. Hij had daar in een bioscoop een 25-jarige vrouw uit Eindhoven geslagen en aan haar haar getrokken. Toen de vrouw ging verzitten raakte zij een been van de man. Deze werd kwaad en mishandelde de vrouw. De 22-jarige broer van de vrouw pro-beerde het gebeurde te sussen, doch hij kreeg ook een paar rake klappen van de verdachte. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Alcoholcontrole bij sportkantines
Donderdagavond is een alcoholcontrole gehouden bij de sportkantine op de Vijfkamplaan, Swalmstraat, J.C. Dirckxpad en de Anconalaan. Er werden 502 blaastesten afgenomen. Op de Vijfkamplaan zijn twee automobilisten aangehouden. Een 43-jarige man uit Nuenen blies 0,85 pro mille. Hij kreeg een rijverbod van 3 uur opgelegd en een proces-verbaal. Een 45-jarige automobilist uit Oostelbeers kreeg een rijverbod van 1 uur opgelegd. Hij blies 0,50 pro mille.

Eindhoven: Lastige verdachte aangehouden
Vrijdagmorgen rond 0.50 uur is op de Lijmbeekstraat een 41-jarige automobilist uit Eindho-ven aangehouden. Bij controle bleek de man gedronken te hebben. Tijdens zijn overbrenging naar het politiebureau bedreigde hij de verbalisanten met de dood. In het politiebureau wei-gerde de verdachte zijn medewerking aan het onderzoek. De verdachte kreeg een rijverbod van 24 uur opgelegd en zijn rijbewijs is ingevorderd. De man is ingesloten in het politie-bureau.

Eindhoven: Verdachten diefstal sierstenen aangehouden Vrijdagmorgen rond 3.50 uur zijn op de Groenewoudseweg 2 mannen, 21 en 28 jaar oud, uit Eindhoven aangehouden. Een politiepatrouille zag hen daar rijden met een wel zeer zwaar beladen auto. Bij controle bleek de auto volgeladen te zijn met sierstenen. De auto met stenen en de verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau. Uit het ingestelde onder-zoek bleken de stenen afkomstig waren van steenhandel aan Anthony van Leeuwen-hoeklaan. De verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Eindhoven: Autobrand
Vrijdagmorgen rond 4.50 uur bluste de brandweer op de Willem van Kesselstraat een in brand staande auto. De voorzijde van de auto brandde uit. Het vermoeden bestaat dat de auto in brand is gestoken.

Eindhoven: Verdachte aangehouden
Vrijdagmorgen rond 6.20 uur is op de Edisonstraat een 27-jarige vrouw uit Tilburg aange-houden. Een politiepatrouille zag dat zij daar op een herenfiets fietste, waarvan het fietslot was opengebroken. Bij onderzoek in de fietszadeltas zijn 9 bolletjes cocaïne aangetroffen. De bolletjes cocaïne zijn inbeslaggenomen. De vrouw is ingesloten in het politiebureau.

Helmond: Inbraak in een woning
Donderdag tussen 9.30 en 17.00 uur is ingebroken in een woning op de Basstraat. Het slot van de achterdeur is geforceerd. Uit de woning is een videorecorder, een pakje shag met aansteker, geld en enkele sleutels gestolen.

Helmond: Inbraak in een woning
Donderdag tussen 14.30 en 18.00 uur is ingebroken in een woning op het Karel Raijmakers-plein. Aan de achterzijde is een raam vernield. Uit de woning verdwenen sieraden, geld en een mobiele telefoon.

Helmond: Alcohol
Donderdagavond om 20.25 uur is op de Kasteel-Traverse een 28-jarige bromfietser uit Helmond aangehouden. De man bleek gedronken te hebben. Hij blies 1,00 pro mille. Hij kreeg een rijverbod van 4 uur opgelegd en een proces-verbaal.

Helmond: Alcohol
Donderdagavond rond 21.25 uur is op de Mierloseweg een 22-jarige automobilist uit Deurne gecontroleerd. Hij bleek gedronken te hebben. De man blies 0,65 pro mille. Hij kreeg een rijverbod van 1 uur en een boete van 190 euro opgelegd.

Helmond: Bromfietscontrole
Donderdagavond is op de Kasteel-Traverse een bromfietscontrole gehouden. 13 bromfiet-sers zijn gecontroleerd. 6 bromfietsers kregen een proces-verbaal voor: 3x opgevoerde bromfiets; 2x niet tonen van het bromfietscertificaat en 1x kinband van de helm los.

Helmond: Diefstal uit een bedrijf
Donderdag tussen 18.00 en 22.20 uur is uit een bedrijf op de Europaweg een computer met beeldscherm gestolen. Aan de achterzijde van het pand stond een raam open.

Helmond: Autos in brand
Vrijdagmorgen rond 1.00 uur trof een gewaarschuwde politiepatrouille 2 geparkeerde autos in brand op de Ruisvoornstraat aan. De brandweer bluste brand. De oorzaak van de brand is onbekend.

Veldhoven: Verdachten beroving fiets aangehouden Naar aanleiding van een ingesteld onderzoek zijn donderdagavond rond 23.00 uur in Veldhoven twee mannen, 17 en 21 jaar, uit Veldhoven aangehouden. Zij worden verdacht van beroving van een fiets met geweld, gepleegd eerder op de avond op de Heemweg in Veldhoven. De verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Son: Inbraak in een winkel
Tussen donderdag 18.00 en vrijdagmorgen 3.40 uur is ingebroken in een winkel op de Nieuwstraat. De ruit van de toegangsdeur is vernield. Uit de winkel verdween de kassa zonder kassalade.