Gemeente Noordwijk

P E R S B E R I C H T

Namens de onderhandelingspartijen Noordwijk Totaal en het CDA brengt de afdeling AJZ/Communicatie van de gemeente Noordwijk het volgende persbericht uit.

AKKOORD OVER NOORDWIJKS COLLEGE

Noordwijk Totaal en het CDA hebben overeenstemming bereikt over de vorming van een nieuw Noordwijks College van Burgemeester en Wethouders. Door dit akkoord krijgt de bloemenbadplaats een bestuurscoalitie die bij haar start is verzekerd van de steun van een werkbare meerderheid van minimaal 12 van de 19 raadszetels (Noordwijk Totaal 8, CDA 4).

Na constructieve onderhandelingen zijn beide partijen het eens geworden over de hoofdpunten van beleid voor de komende vier jaar, de portefeuilleverdeling en de wethouderskandidaten. Voor het nieuwe college levert Noordwijk Totaal drie wethouders en het CDA één.

Aansluitend bij de algemeen levende wens van een transparant en daadkrachtig openbaar bestuur hebben de coalitiepartijen ervoor gekozen om de portefeuilleverdeling zo in te richten, dat deze zo goed mogelijk aansluit op de gemeentelijke organisatie. Ook zijn een aantal aandachtsgebieden specifiek als portefeuille-onderdelen genoemd om daarmee aan te geven, dat deze onderwerpen de komende vier jaar gestructureerd aandacht zullen krijgen.
Er staan een aantal grote en voor Noordwijk belangrijke projecten op stapel. Om deze projecten van uit het bestuur voldoende aandacht te kunnen geven, zijn zij verdeeld over meerdere portefeuillehouders. En naar buiten toe ontstaat daardoor een beter inzicht in de bestuursverantwoordelijkheid voor onderwerpen die een grote maatschappelijke impact hebben.

In de raadsvergadering van 23 april a.s. zullen de onderhandelaars van beide partijen een toelichting geven op het bereikte akkoord en op de totstandkoming ervan. In de periode daarna willen de coalitiepartijen in goed overleg met de raad de hoofdpunten van beleid voor de komende bestuursperiode afstemmen. Het streven is om in de raadsvergadering van mei de hoofdpunten vast te stellen waarna verdere uitwerking kan plaatsvinden.

Noordwijk Totaal en het CDA stellen de volgende kandidaten voor het wethouderschap voor:

Gerben van Duijn (Noordwijk Totaal)

Portefeuille: Financiën, Personeel en Organisatie, Toerisme (evenementen, VVV en strandzaken), Lokaal veiligheidsbeleid*, Communicatie politiek/burgers, tevens loco-burgemeester.

Projecten: Gemeenteorganisatie, Automatisering, Gemeentehuis.

Piet Barnhoorn (CDA)

Portefeuille: Economische Zaken (bedrijven en badplaatsontwikkeling), Werkgelegenheid, Grondexploitatie, Parkeren, Infrastructuur (verkeer en vervoer, openbare werken), Gebouwenbeheer, Regionale ontwikkelingen*, tevens tweede loco-burgemeester.

Projecten: Boulevard (incl. Palaceplein, Vuurtorenplein en Wantveld), Dorpskern Noordwijk Binnen, Bedrijventerreinen, Multifunctioneel Cultureel Centrum, Rijn Gouwe Lijn.

Gerard Duijndam (Noordwijk Totaal)

Portefeuille: Ontwikkeling (ruimtelijke
ordening)/Volkshuisvesting/Monumentenzorg, Milieu/Natuurbescherming, tevens derde loco-burgemeester.

Projecten: Bouwlocaties Boechorst, Offem Zuid, Losplaatsweg, Stichting Willem van de Bergh, Stichting Langeveld.

Peter van Bockhove (Noordwijk Totaal)

Portefeuille:Welzijn (onderwijs, sport, sociale zaken, WVG, seniorenbeleid, jongerenbeleid Volksgezondheid, tevens vierde loco-burgemeester.

Projecten: Morgenster/Witte School

Bij deze verdeling is de burgemeester verantwoordelijk voor de volgende portefeuille:

Openbare orde, Veiligheid en Rampenbestrijding (inclusief CPA, GHOR); Algemeen Bestuurlijke Aangelegenheden (Inclusief bevordering invoering dualisme en coördinatie collegebeleid;
Intergemeentelijke samenwerking (inclusief SDB); Informatie/Voorlichting; Handhaving; Interne zaken; Burgerzaken.


* samen met de burgemeester

De volgende aandachtsgebieden zijn nu, anders dan in het verleden, specifiek in de portefeuilleverdeling genoemd:
Seniorenbeleid, Jongerenbeleid, Communicatie politiek burgers, de Gemeenteorganisatie, Gebouwenbeheer, Regionale ontwikkelingen en Cultuur.
De projecten Boechorst en Offem Zuid zullen in de komende bestuursperiode veel aandacht vragen en een belangrijke impuls geven aan de oplossing van het woningtekort in Noordwijk.
---

Noordwijk, 12 april 2002
AJZ/Communicatie, tel. 071 3660451
Informatie: de heer G. Duijndam, tel. 071- 3616454/06-53237812 de heer P. Barnhoorn, tel. 071 - 3647532