Intel benoemt Benny Van Calster tot Country MNC Manager Intel Benelux

Kontich, 12 april 2002 - Intel Benelux heeft Benny Van Calster (38) benoemd tot Country MNC Manager (Multinational OEM customers). In deze functie is hij verantwoordelijk voor het aansturen van de lokale marketingactiviteiten en het key account management voor de Benelux-vestigingen van de zes grootse PC-fabrikanten ter wereld.

Voorheen was Van Calster achtereenvolgens European Marketing Director en European Business Development Manager van Xircom EMEA, waar hij in 1994 begon. In maart 2001 werd Xircom overgenomen door Intel. Daarvoor was hij werkzaam bij Bull, waar hij Marketing Manager werd van de Amerikaanse PC-leverancier Zenith Data Systems (ZDS) na de overname door Bull. Na de fusie van de Belgische en Nederlandse vestigingen van ZDS werd hij Benelux Marketing Manager.

Van Calster rondde zijn studie Informatie Technologie af aan de Rega School Leuven in 1985 en volgde aansluitend een marketingopleiding aan de Industriële Hogeschool in Leuven waar hij in 1989 zijn diploma haalde. Recentelijk vulde hij deze studies aan met een training "Management of high-tech companies" aan Stanford (USA). Van Calster begon zijn loopbaan in 1987 als consultant bij SRI Europe, een wervings- en selectiebureau in de IT branche.

Intel is 's werelds grootste chipfabrikant en een vooraanstaand producent van personal computer-, netwerk- en communicatieproducten. Meer informatie over Intel is te vinden op: www.intel.com.