Ingezonden persbericht

Toegankelijkheid in Macromedia Flash MX grote troef

VEEL LOF VANWEGE GERBRUIKERSGROEPEN VOOR ONDERSTEUNING VAN TOEGANKELIJKHEID IN MACROMEDIA FLASH MX

Dankzij nieuwe versie van Macromedia Flash Player kunnen mensen met een handicap genieten van krachtige internetapplicaties en -inhouden

Utrecht, 12 april 2002 - Macromedia, Inc. (Nasdaq: MACR) maakte bekend dat het van gebruikersgroepen lovende feedback krijgt voor de nieuwe, prima ondersteunde toegankelijkheid van zowel de ontwikkelingssoftware Macromediaâ FlashÔ MX als Macromedia Flash Player 6. Dankzij bepaalde hulpmiddelen voor toegankelijkheid die deze software biedt, zoals bv. screen readers, kunnen ook mensen met een handicap makkelijk werken met applicaties en content op basis van Macromedia Flash. Meer informatie over Macromedia Flash MX, de snelste manier om waardevolle internetapplicaties en inhouden te creëren met een betere investeringsopbrengst, vindt u op http://www.macromedia.com/go/flashmx/.

Gebruikersgroepen zoals de "American Association of People With Disabilities" (een gehandicaptenorganisatie), "WGBH National Center for Accessible Media" (centrum voor toegankelijke media), "National Federation of the Blind" (blindenfederatie) en activisten zoals Mike Paciello, auteur van het eerste boek over webtoegankelijkheid, laten zich stuk voor stuk zeer lovend uit over de nieuwe functies in Macromedia Flash die de toegankelijkheid verhogen.

"Het is erg belangrijk dat toonaangevende bedrijven zoals Macromedia hun steentje bijdragen om het internet fysisch binnen ieders bereik te brengen", zegt Andrew J. Imparato, voorzitter van de AAPD (American Association of People With Disabilities). "In plaats van achteraf de nodige aanpassingen te doen, kan men beter tijdens de inhoud- en applicatie-ontwikkeling oog hebben voor toegankelijkheid. Op die manier wordt het makkelijker het internet beschikbaar te maken voor mensen met een handicap."

"NCAM is erg onder de indruk van het enthousiasme waarmee Macromedia zich vastbijt in toegankelijkheid. Niet alleen het publiek maar ook de business vaart daar wel bij", verklaart Larry Goldberg, directeur van WGBH National Center for Accessible Media. "Macromedia beschouwt dit als een volwaardige uitdaging, en wij zijn bijzonder trots dat we hen mogen helpen om dag na dag en stap voor stap de toegankelijkheid van hun producten te verbeteren."

"Ik ben erg blij dat Macromedia inspanningen blijft leveren om Macromedia Flash-inhouden toegankelijker te maken. Ik juich hun beslissing toe om Microsoft Active Accessibility te gebruiken als mechanisme om data achter accesstechnologie te plaatsen", stelt Curtis Chong, director of technology, National Federation of the Blind. "Ik hoop dat Macromedia nauw zal samenwerken met zowel de verkopers van technologie voor het lezen van schermen als de blinde consumenten. Zo komt het einddoel van toegankelijke Macromedia Flash inhouden en applicaties op een pragmatische en efficiënte manier dichterbij."

"De toegankelijkheid van Macromedia Flash MX en Macromedia Flash Player 6 is niet alleen een bewijs voor Macromedia's engagement tegenover mensen met een handicap, maar toont ook aan dat toewijding, innovatie en visie ons een stap dichter brengen bij de ultieme digitale utopie: toegankelijkheid op alle fronten", besluit Mike Paciello, de auteur van het boek "Web Accessibility for People with Disabilities".

Macromedia Flash MX vereenvoudigt de creatie van gebruikersbelevingen die voor meer mensen weggelegd zijn, door het mogelijk te maken beschrijvende tekst toe te voegen aan rijkelijk uitgeruste internetapplicaties en inhouden. Volgens de richtlijnen van Section 508 zijn alle federale agentschappen wettelijk verplicht om alle inhouden en programma's op hun internet- en intranetsites toegankelijk te maken.

"Macromedia voert een corporate initiatief om in al onze tools toegankelijke oplossingen te ondersteunen zodat iedereen de kans krijgt om te genieten van de rijke internetapplicaties en inhouden die met onze software worden gefabriceerd", stelt product manager Bob Regan namens Macromedia. "We zijn blij, niet alleen omdat die ondersteuning van toegankelijkheid in Macromedia Flash MX in goede aarde valt bij het grote publiek, maar ook omdat de woordvoerders van dat publiek in blok achter ons globaal bedrijfsinitiatief staan."

Zowel Macromedia Flash MX als Macromedia Flash Player 6 ondersteunen Microsoft Active Accessibility dat enerzijds een standaardweg biedt om clienttechnologie te laten communiceren met "assistive technologies" en er anderzijds voor zorgt dat elke volgens deze standaard gecreëerde clientsoftware ondersteuning voor Macromedia Flash kan inbouwen.

Over Macromedia

Macromedia heeft een passie voor alles wat het web kàn zijn. Zijn bekroonde producten geven ontwerpers en ontwikkelaars de mogelijkheid om de meest meeslepende ervaringen op het web te realiseren en innovatieve bedrijfstoepassingen op het Internet mogelijk te maken. Macromedia telt meer dan 1.400 medewerkers en heeft zijn hoofdkwartier in San Francisco. Meer informatie over Macromedia is te vinden op http://www.macromedia.com/nl.

Voor meer informatie over Macromedia kan u terecht bij:

Macromedia Wim Muijsert Leads United Jacqueline Schakenraad

Tel.: +31 (0)30 750 40 84 Tel : +32 (0)3 466 01 88

E-mail: wmuijsert@macromedia.com E-mail: jacqueline.schakenraad@leadsunited.com