Gemeente Zwijndrecht

Gemeente en Sign Partners eens
over nieuwe locatie reclamemast

De gemeente Zwijndrecht en Sign Partners hebben overeenstemming bereikt over het verplaatsen van de reclamemast aan de Lorentzstraat naar de Bakesteinse Zoom, nabij het toekomstig bedrijvenpark Bakestein.

De reclamemast die sinds de begin jaren 90 op de huidige locatie staat, levert overlast op voor omwonenden. Deze overlast heeft voornamelijk betrekking op de hoeveelheid geluid die deze reclamemast produceert. Dit wordt grotendeels veroorzaakt door het lamellensysteem waarmee deze mast is uitgerust. Dit systeem is indertijd door de exploitant gekozen aangezien dit de mogelijkheid biedt om verschillende reclames aan een zijde van de mast te vertonen. Naast de geluidsoverlast is er voor een aantal omwonenden ook sprake van visuele hinder.

Al enige jaren is de gemeente aan het onderzoeken of verplaatsing van de huidige reclamemast naar een andere locatie binnen de gemeente tot de mogelijkheden behoort. Allereerst diende dan een nieuwe locatie te worden gevonden. Bij het zoeken naar een nieuwe locatie dienden bovendien de belangen van de burger in het oog te worden gehouden en daarom is gezocht naar een locatie die zo min mogelijk overlast veroorzaakt voor de omwonenden. De gemeente heeft uiteindelijk een dergelijke locatie gevonden nabij bedrijvenpark Bakestein.

Gezien de overlast van deze mast is de gemeente al een aantal jaren geleden de onderhandelingen gestart met de eigenaar van de reclamemast over het verplaatsen van de mast. Uiteindelijk is er overeenstemming bereikt inzake de voorwaarden voor een nieuwe reclamemast op de nieuwe locatie nabij Bakestein. De nieuwe mast zal worden voorzien van een geheel ander systeem voor de wisseling van de reclameboodschappen, waardoor de geluidsoverlast zoveel mogelijk kan worden beperkt. De nieuwe mast, die 35 meter hoog wordt, komt te staan op de Bakesteinse Zoom langs de A16. De gemeente en de eigenaar van de mast zijn verheugd dat er na jarenlange onderhandelingen een oplossing is gevonden.