Politie Amsterdam-Amstelland

Aanrijding: dode en gewonde
12-4-2002. Vannacht rond middernacht is een 16-jarig meisje om het leven gekomen bij een verkeersongeval op de Troelstralaan. De 19-jarige bestuurder raakte gewond.

De agenten troffen een zwaar beschadigde personenauto aan die tegen een boom te pletter was geslagen. De brandweer en ambulance assisteerden bij het bevrijden van het meisje dat beklemd zat in de auto. Zij bleek te zijn overleden. De bestuurder is met lichte verwondingen overgebracht naar een ziekenhuis. De politie heeft ter plaatse enkele getuigen van het ongeval gehoord. Naar de juiste toedracht wordt onderzoek gedaan.

---

Ruzie beslecht met knuppel
12-4-2002. Gisteravond rond kwart voor elf is een 30-jarige man met een honkbalknuppel geslagen na een uit de hand gelopen ruzie. Ook zijn auto werd bewerkt. Het slachtoffer mocht na behandeling in het ziekenhuis naar huis.

De politie kreeg een melding binnen dat er een vechtpartij aan de gang zou zijn op de Ophelialaan te Aalsmeer. De politiemensen troffen een man aan die naast een totaal vernielde personenauto stond. De man, eigenaar van de auto, bleek gewond aan zijn hoofd. De ruiten en de koplampen van de auto waren ingeslagen en rondom zaten er deuken in. Het slachtoffer vertelde dat hij tijdens een ruzie met een honkbalknuppel was geslagen. De dader had ook de vernielingen aan de auto gepleegd. Tijdens het gesprek met de gewonde man verscheen de 19-jarige verdachte ten tonele. Hij werd direct aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. Naast de auto werd een kapotgeslagen honkbalknuppel aangetroffen. Deze is in beslag genomen. De ruzie was ontstaan om een zeer gering geldbedrag.
---

Snelheidsduivels betrapt
12-4-2002. Donderdag betrapten surveillerende agenten twee snelheidsduivels die de openbare weg als racebaan gebruikten. Een 34-jarige man uit Bussum werd met 168 kilometer per uur geklokt op de A10 Oost. Een 25-jarige man uit Alkmaar was de klos op de A1 ter hoogte van Diemen. Hij reed 169 kilometer per uur. Op beide wegen geld een maximumsnelheid van 100. De heren kregen een proces-verbaal en moesten hun rijbewijs inleveren.


---

Sirene schrikt overvallers af
12-4-2002. Donderdagavond hebben drie mannen geprobeerd een videotheek aan de Bos en Lommerweg te overvallen. Omdat zij dachten dat de politie hen in de gaten had, besloten zij er vandoor te gaan nog voordat het slachtoffer aan hun eisen had voldaan.

De verdachten kwamen rond negen uur de zaak binnen en bedreigden de aanwezige medewerker met vuurwapens. Toen twee klanten binnenkwamen, borgen zij de wapens op en deden zich voor als klant. Plotseling werden zij opgeschrikt door het geluid van loeiende sirenes. Kennelijk in de veronderstelling dat het hier de sterke arm betrof die onderweg was om hen in te rekenen, kozen de rovers het hazenpad. Zij verdwenen zonder buit.
De sirenes waren van twee politieautos op weg naar een andere spoedklus. Dit bleek de redding voor de videotheekhouder.

Snackkar overvallen
12-4-2002. Donderdagavond even voor negen uur werd een snackkar op Haag en Veld overvallen. Een in het zwart geklede man bedreigde de uitbater met een vuurwapen en eiste geld. Vervolgens maakte de overvaller zich met een onbekend geldbedrag uit de voeten en verdween in de richting van de Amsterdamse Poort. Sindsdien is hij spoorloos.