Gemeente Breda

12-04-2002

Fractievoorzitters nemen nieuw besluit over plaatsen in de raadszaal

In het fractievoorzittersoverleg van 11 april jongstleden is besloten om achterin de raadszaal ruimte te maken om de vier stoelen te plaatsen die nu vooraan in het midden van de raadszaal staan. De vier stoelen in de 'binnenring' belemmeren het zicht tussen aan de ene kant burgemeester, griffier en wethouders en aan de andere kant de overige raadsleden. Ook wilden de leden van Leefbaar Breda, die deze plaatsen tot nu toe innamen, liever op een andere plek zitten. Een gedeelte van de ambtenarentribune rechts wordt nu verkleind om zo ruimte te maken voor vier extra zetels.

Door de invoering van het duale stelsel was het noodzakelijk om het aantal zitplaatsen in de raadszaal met vijf stoelen uit te breiden. De wethouders maken namelijk nu geen deel meer uit van de raad. De oplossing was in eerste instantie gevonden door in de binnenste ring van de zaal vier extra zetels te plaatsen en door in de achterste ring een stoel bij te plaatsen.
De plaatsing van de vier zetels vooraan bleek echter geen ideale oplossing te zijn.

De verbouwing in de raadszaal zal zo snel mogelijk beginnen. De verwachting is dat met ingang van de raadsvergadering van 30 mei de aanpassingen gereed kunnen zijn.

Breda, 12 april 2002