Gemeente Noordwijk

P E R S B E R I C H T

BIERBOER NIET DOOR DE BEUGEL
Gemeente verbiedt ambulante bierverkoop

De gemeente Noordwijk heeft ernstige bezwaren tegen de activiteiten van de Leiderdorper die onlangs is gestart met de verkoop van bier aan de openbare weg en aan huis. Met name de verkoop van alcohol aan jongeren op de zogenaamde hangplekken staat haaks op het gemeentelijk beleid. De ondernemer is dan ook aangeschreven om zijn activiteiten per direct te staken, op straffe van een proces verbaal. Als de politie hem bij de verkoop van bier aan de openbare weg betrapt, zal zijn voorraad in beslag worden genomen.

Eerder deze week kwamen gemeenteambtenaren via een publicatie in de pers op het spoor van de werkzaamheden van de Leiderdorper. De activiteiten van deze ondernemer zijn in strijd met de Algemeen plaatselijke verordening (APV), de Drank- en Horecawet en de Winkeltijdenwet.
In Noordwijk mag geen alcohol aan de openbare weg worden genuttigd. Voor de verkoop van alcoholische drank is men gebonden aan de regelgeving en verder zijn er regelingen op het gebied van venten en de uren waarop dit plaats kan vinden.
Een zeer zorgelijk aspect van deze manier van verkoop is dat er alcohol wordt geleverd aan (minderjarige) hangjongeren binnen de gemeente. Dit terwijl er binnen de gemeente juist wordt gewerkt aan beleid om de overlast van deze zogenaamde hangjongeren te beperken.

Reden te over om de ondernemer aan te schrijven; de gemeente heeft dan ook direct gereageerd en de `bierboer´ te kennen gegeven dat hij in strijd met de wet handelt en zijn overtreding onmiddellijk dient te staken.
Bij constatering van overtreding is de politie gemachtigd proces verbaal op te maken.

---

Noordwijk, 12 april 2002
Afdeling AJZ/Communicatie, tel. 071 3660206 / 3660451