Persberichten politie Rivierenland

---

Weekend 13 en 14 april 2002

---

Angeren - Motorrijder raakt licht gewond
Op vrijdag 12 april is om 17.15 uur op de Rijndijk in Angeren een bestuurder van een motor onderuit gegleden en van de dijk geraakt. Een 36 jarige inwoner uit Angeren reed op zijn motor over de Rijndijk. In een bocht begon de motor te glijden over los liggend grind. Vervolgens viel de motorrijder en gleed hij met de motor van de dijk af. Hierdoor raakte de motorrijder licht gewond aan zijn hand en raakte de motor zwaar beschadigd.

Babberich en Duiven- snelheidscontrole
Op vrijdag 12 april is op de Aerdtseweg in Babberich een snelheidscontrole gehouden. Hierbij werden 1120 voertuigen gecontroleerd, waarvan er 23 te hard reden. Tevens werd er op de Doetinchemseweg te Loil gecontroleerd. Daar reden 75 van de 1010 gecontroleerde voertuigen te hard. Alle overtreders kregen een proces-verbaal
Op zaterdag 13 april is er op de Rivierenweg een grootscheepse snelheidscontrole gehouden, waarbij 2560 voertuigen zijn gecontroleerd. Hiervan reden er 32 te hard en hebben een proces-verbaal gekregen. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 103 km/uur.

Zevenaar ,Elst , Westervoort en Didam- dronken bestuurders Op vrijdag 12 april werd op de Smetanastraat te Zevenaar een 55 jarige inwoner van Zevenaar aangehouden terwijl hij een auto bestuurde en te veel gedronken had. De man kreeg een proces-verbaal en zijn rijbewijs is ingevorderd.Op zaterdag 13 april is op de Molenstraat te Zevenaar een 18 jarige automobilist uit Lobith aangehouden terwijl hij teveel gedronken had. Hij kreeg een proces-verbaal en zijn rijbewijs werd ingevorderd
Op zaterdag 13 april is om 03.20 uur een 51 jarige automobilist uit Arnhem aangehouden op de provinciale weg A325 te Elst. Onderzoek wees uit dat hij zijn auto bestuurde terwijl hij onder invloed was. Hij had een promillage van 1.15. Aan de bestuurder is een transactie en een rijverbod uitgereikt. Tevens bleek er nog een geldboete open te staan van 162 euro.
In de nacht van zaterdag op zondag is op de Klapstraat in Westervoort een 45-jarige vrouw uit Rheden aangehouden, terwijl zij onder invloed van alcohol reed. De vrouw kreeg een proces-verbaal In dezelfde nacht reed een 19 jarige automobilist uit Beek van de weg af een sloot in aan de Luijnhorststraat te Didam. Hij raakte daarbij gewond. De man bleek teveel gedronken te hebben. Er werd een bloedproef genomen en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Zevenaar - insluiper overlopen
Op vrijdagavond 12 april bezorgde een 33 jarige insluiper de bewoonster van een woning aan de Roeden in Zevenaar de schrik van haar leven. Zij hoorde geritsel in de schuur en ging kijken. Daar trof zij de man aan die haar spullen doorzocht. De man vluchtte de straat op, maar de bewoonster trachtte hem vast te houden. Uiteindelijk lukte het de man zich los te rukken en te ontvluchten. Een buurtbewoner herkende de man en deze werd even later door de politie aangehouden. Hem wacht een proces-verbaal.

Duiven - parkeercontrole
Op zaterdag 13 april is er op industrieterrein de Nieuwgraaf te Duiven gecontroleerd op foutparkeren. Een 7-tal auto's kreeg een bekeuring.

Doornenburg - aanrijding met letsel
Op zondag 14 april vond om 02.55 uur een aanrijding plaats in Doornenburg aan de Pannerdenseweg. De 20 jarige inwoner uit Gendt had met te hoge snelheid een bocht genomen. Hij kwam daarbij tegen een stoeprand en vloog een weiland in en kwam ten slotte tegen een stenenmuur tot stilstand. Een 22 passagier uit Doornenburg is door onbekende oorzaak uit de auto geslingerd en de bestuurder raakte bekneld in de auto. De brandweer moest eraan te pas komen om de bestuurder uit zijn auto te bevrijden.Beide personen zijn met onbekend letsel overgebracht naar het radboudziekenhuis te Nijmegen alwaar van de bestuurder een bloedproef is genomen.De auto raakte total loss.
---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Politie Rivierenland
Postbus 21, 6900 AA Zevenaar
Internet: communicatie@politierivierenland.nl