Leefbaar Nederland

e-LN 15 april 2002

e-LN 15 april 2002 De dagelijkse elektronische nieuwsbrief van Leefbaar Nederland

CAMPAGNE LEEFBAAR NEDERLAND GAAT DRAAIEN

Nog ruim vier weken te gaan. De verkiezingen van 15 mei naderen. De opiniepeilingen hebben ons met twee benen op de grond geplaatst. Drie zetels volgens Interview/Nova. Vier zetels volgens NIPO/2 Vandaag. Vijf zetels volgens de aandelenmarkt van de Volkskrant. In elk geval een bandbreedte die elke Leefbaar Nederlandaanhanger onvoldoende moet vinden. Met ingang van maandag 15 april gaan we dagelijks onze leden op de hoogte houden van campagneactiviteiten en standpunten. Dagelijks wordt iedereen geïnformeerd.

Eerste aankondigingen

Het Parool heeft zaterdag 13 april op pagina 2 een verslag van de bijeenkomst in Amsterdam, die de Amsterdamse kandidaat Ingrid Hogenbirk in het beroemde journalistencafé Scheltema had georganiseerd. Ook Fred Teeven ging vanuit de Zuidhollandse toernee langs Amsterdam. Er was een goede belangstelling en ook kandidaten uit andere gewesten waren aanwezig. Een prima voorbeeld hoe districtsbijeenkomsten kunnen werken (zie verder Het Parool)

Zondag 14 april vond er via Nederland 3 in het programma Buitenhof een discussie plaats tussen de nrs. 2 van de lijst Pim Fortuyn en Leefbaar Nederland. Bovendien zijn het twee oud-CDA-ers. Tjerk stal al eerder deze week de show in de Rode Hoed door te pleiten voor het ministerschap van Staat voor Tineke Netelenbos. Het is helemaal niet nodig, zei Westerterp, dat voor zo¹n beloning eerst Noord-Holland zes jaar lang onveilig moet worden gemaakt. De zaal wist deze visie met rijk applaus te belonen.

Maandag 15 april was Fred Teeven samen met hoofdgast Michael van Praag te zien in Studio Sport. Eerder die dag voert hij een lijsttrekkersdebat in Utrecht dat georganiseerd is door een ouderenorganisatie. Ook deed Fred nog een aantal andere interviews.

De komende weken raken langzaam maar zeker volgepland. De laatste weken gaat Fred alle 19 kiesdistricten nog een langs. In de meeste gevallen wordt dit georganiseerd samen met het districtbestuur en de de hoogst geplaatste regionale kandidaat. Wie nog verzoeken heeft, moet snel zijn. Want het verschil tussen Nederland en de agenda van de lijsttrekker van Leefbaar Nederland is dat de agenda wel degelijk vol wordt. En op is op.

Het campagne bureau denkt na over Lijst 14 (het Cruijffnummer) en de partijkleur Oranje. Suggesties en ideeën zijn altijd welkom.

Meer nieuws in de editie van dinsdag 16 april.`


---
http://www.leefbaar.nl info@leefbaar.nl