Provincie Drenthe

GS besluiten van 16 april 2002

Assen, 16 april 2002
Persberichtnummer 02-039



Leadergeld voor wandelroutes Oude Diep
GS stellen 36.300 euro ter beschikking voor het wandelproject Oude Diep van het recreatieschap Drenthe. Daarmee volgt het college het advies op van het Drents-Friese Leaderbestuur. In het plan worden op diverse plaatsen in het gebied wandelroutes ontwikkeld, die samen een grote wandelstructuur moeten gaan vormen. De structuur biedt op die wijze mogelijkheden voor zowel lange als korte afstanden. Vernieuwend is het gebruik van Global Positioning System (GPS) bij de wandelroutes. Dit systeem wijst wandelaars de weg. In het plan van het recreatieschap wordt onderscheid gemaakt tussen een wandelstructuur in het landelijk gebied en wandelroutes aan de randen van Beilen en Hoogeveen. De routes zullen tot stand komen in overleg met de lokale bevolking, de BOKD en wandeldeskundigen van het NIVON. Uitgangspunt voor de trajecten is een lengte van 5 tot 8 kilometer die op elkaar aansluiten. Ook wordt rekening gehouden met aansluiting op het openbaar vervoer-netwerk. In het plan is de ontwikkeling van een routekaart met markante bezienswaardigheden een belangrijk onderdeel. Afhankelijk van het succes van dit wandelproject, zullen ook in andere gebieden van de provincie soortgelijke wandelroutes met GPS worden ontwikkeld. De te ontwikkelen wandelroutes dragen bij aan de verbetering van de toeristische voorzieningen en moeten leiden tot verdere lokale economische ontwikkelingen.
De provincie werkt in het Oude Diep nauw samen met gemeenten, waterschap, NLTO, Essent Milieu en Stichting Het Drentse Landschap.



Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stafgroep Communicatie van de provincie, telefoonnummer (0592) 365265, faxnummer (0592) 357188
E-mail: communicatie@drenthe.nl