Korps: Brabant-Noord, plaats: Den Bosch 16-04-2002 Persbericht district Den Bosch

BEJAARDE VROUW BEROOFD

Maandagavond is in de hal van een flat aan het Sweelinckplein in Den Bosch een bejaarde vrouw van haar tas beroofd. Het 84-jarige slachtoffer liep omstreeks 19.00 uur de hal van de flat in, toen een onbekende jongen de deur vastpakte en naar binnen kwam, samen met een meisje. Daarop werd de vrouw door het meisje in een wurggreep vastgepakt , maar de vrouw kon haar een klap geven. Daarop rende het duo, een donkere jongeman en een blan-ke jongevrouw naar buiten met de tas van het slachtoffer. De politie verzoekt getuigen van deze tasjesroof zich te melden via 0900-8844.

GASLEK

Bij grondwerkzaamheden achter het voetbalstadion aan de Stadionlaan in Den Bosch is vanmiddag een gasleiding lek geraakt. Er was een gat van 15 cm doorsnee ontstaan, waar-uit het gas wegstroomde. De brandweer en het energiebedrijf kwamen ter plaatse om het gat te dichten. De politie zette de weg voor korte tijd af.

AUTO`S GESTOLEN

Bij een woninginbraak aan de Bruggen in Rosmalen is vannacht een zwarte Mercedes 240 met het kenteken 57-GT-GD gestolen. Via de gaatjesboormethode kon men via een raam binnenkomen en de autosleutels pakken. De auto die op de oprit stond, werd vervolgens weggenomen. De waarde van de auto is 75.000,-. Aan de Gestelseweg in Den Bosch is maandagavond een beige Mercedes 230 TE met het kenteken PT-33-FS gestolen. Aan de Sasseltberg in Rosmalen is vannacht een zwarte Volvo V40 met het kenteken PL-BF-62 gestolen.

BEDRIJFSINBRAAK

In een plantenkwekerij aan de Mommersteeg in Vlijmen is vannacht ingebroken. Uit het kantoor verdween een bedrag van ongeveer 1500,-.

VERDACHTEN INBRAAK AANGEHOUDEN

De politie heeft vannacht op de Sint Janssingel in Den Bosch twee jongens aangehouden die verdacht worden van een inbraak in een kantoorpand aan de Koningsweg vannacht. Getuigen zagen de jongens een raam vernielen en naar binnen gaan. De gewaarschuwde politie ging ter plaatse en kon op de Sint Janssingel een 26-jarige en 19-jarige jongeman, beiden uit Den Bosch, aanhouden. Het duo is ingesloten. Uit het pand wordt niets vermist.

RIJDEN ONDER INVLOED

Op de Hekellaan in Den Bosch is vannacht een 22-jarige Berlicummer betrapt op het rijden onder invloed. De man kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD

Maandagavond is aan de Fort Alexanderstraat in Rosmalen een hennepkwekerij op de zol-der van een woning ontmanteld. Het gin om ruim 450 planten. Deze zijn samen met de bij-behorende lampen en andere goederen in beslag genomen. Het energiebedrijf doet aangifte van stroom buiten de meter om aftappen. De 43-jarige bewoner van het pand wordt vandaag door de politie gehoord over deze zaak.

VERKEER

In Drunen zijn vandaag op de Duinweg, de Bosscheweg en de Eindstraat 4 automobilisten bekeurd vanwege een verlopen APK, 20 mensen werden bekeurd omdat ze geen gordel droegen, en drie mensen kregen een bekeuring vanwege een opgevoerde brommer.

GEWONDE BIJ BRAND

Vanochtend is op de eerste etage van een woning aan de Gestelseweg in Den Bosch een binnenbrand geweest. De brandweer forceerde deur om binnen te ko-men en haalde de 55-jarige bewoner uit het huis. Deze is met rookvergifigingsver-schijndelen naar het ziekenhuis gebracht. De politie trof later ook een hennepkwe-kerij in de woning aan. De 100 plantjes en de bijbehorende apparatuur is in beslag genomen en afgevoerd. De bewoner verklaarde dat hij had gerookt op de bank en daarna naar bed was gegaan, waarna hij wakker werd van de rook. De schade is onbekend.