DHV en TU Delft promoten Intelligente Transport Systemen in China

In Beijing heeft DHV samen met de TU Delft en de Tongji Universiteit een ITS project uitgevoerd.

Advies- en ingenieursbureau DHV en de TU Delft nemen samen deel aan de Internationale beurs Euro-China 2002 in Beijing. Op deze beurs voor Chinese en Europese bedrijven leggen DHV en de TU Delft het accent op oplossingen voor Intelligente Transport Systemen (ITS). DHV behoort in China inmiddels tot een van de toonaangevende bureaus die belangrijke ITS-systemen in de praktijk heeft gebracht.

Amersfoort, 9 april

* DHV een van de 103 Europese deelnemers aan Euro-China 2002 (16 t/m 20 april) in Beijing "Voor DHV en de TU Delft is de Euro-China 2002 een uitgelezen gelegenheid om de aandacht te vestigen op onze gedeelde kennis en ervaring op het terrein van ITS", zegt Frans op de Beek, Internationaal Directeur voor Verkeersmanagement en ITS bij DHV. "Wij dragen bij aan oplossingen van bereikbaarheidsvraagstukken, die zich vooral in economische centra manifesteren. Deze zorgen ervoor dat verkeersnetwerken operationeel blijven." DHV heeft voor de Chinese steden Beijing en Sjanghai ITS ontwikkeld en geïmplementeerd.

DHV werkt bij de ontwikkeling van ITS nauw samen met kenniscentra en leveranciers van systemen, zoals het Spaanse TSS uit Barcelona. "Daarmee verzekeren we ons van topexpertise, waardoor we onze klanten maatwerk kunnen bieden. Elke situatie vraagt immers om een andere oplossing", aldus Op de Beek.

Kenmerken van de ITS-oplossingen van DHV zijn het gebruik van uitgebreide informatie voor communicatietechnologie, innovatieve transporttechnologie, verkeersinformatie en verkeersbeheer. DHV levert specifieke ITS-expertise gericht op beleidsontwikkeling, verkeersmanagementstrategieën, organisatie en effectieve systeemontwerp en -implementatie.