VERENIGING VNO-NCW

VNO-NCW begint website Tweede-Kamerverkiezingen

Den Haag, 16 april 2002 Vanaf deze week tot en met de dag van de Tweede-Kamerverkiezingen (woensdag 15 mei) heeft VNO-NCW een speciale verkiezingswebsite. De site biedt informatie over de meningen van ondernemers en over de opvattingen van politieke partijen over zaken die ondernemers aangaan.

De verkiezingswebsite onder de titel Ruimte voor ondernemen - ook na 15 mei!, is bereikbaar via het 'normale' internetadres van VNO-NCW: www.vno-ncw.nl (doorklikken op het gekleurde plaatje)

De verkiezingswebsite van VNO-NCW is bedoeld om een breed publiek te informeren over het beleidsprogramma van de ondernemingsorganisatie voor de komende vier jaar, dat eerder werd gepresenteerd in de vorm van het programma Ruimte voor mensen; ruimte voor groei. De actiepunten uit dit programma worden uitgebreid toegelicht; ook is er een mogelijkheid het complete programma te laden en inzicht te krijgen in de gevolgen van de uitvoering ervan voor verschillende groepen kiezers.

Wie wil weten hoe politieke partijen aankijken tegen ondernemend Nederland, wat ze voor het Nederlandse bedrijfsleven in petto hebben, kan een uitgebreide (en recent geactualiseerde) digitale programmavergelijking raadplegen. Met een paar muisklikken kunnen standpunten uit het verkiezingsprogramma van de ene partij worden vergeleken met die van andere partijen of met meningen van VNO-NCW worden geconfronteerd.

Verder zijn op de website ook de vraaggesprekken met lijsttrekkers, die eerder in Forum werden gepubliceerd, te raadplegen. Via de site, waarop diverse interessante links te vinden zijn, zijn bovendien de verkiezingsprogramma's van de voornaamste politieke partijen compleet beschikbaar. Wie zijn eigen politieke kennis wil testen, kan meedoen aan een quiz waarin wordt gevraagd: van welke lijsttrekkers zijn deze uitspraken?


---

--
Meer informatie:

Roelf van der Kooij 070-3490167 / 06-51284588
Roel Smit 070-3490163 / 06-53154722

16 apr 02 09:00