DRG INSTRUMENTS GMBH

Hermes keurt krediet voor Moscow Cardioangiology Center goed

Hermes keurt krediet van 12,3 miljoen EUR voor het Moscow Interventional Cardioangiology Center goed


- Cross-reference: photo is available
at: http://www.presseportal.de/story.htx?nr=340472

PICTURE TEXT/CAPTION:
Siemens Medical Solutions Myabi CT provides maximum convenience to the cardiologist and to the patient in critical applications where time is of the issue, or where repositioning of the patient must be avoided to assure that the catheter remain in place during an angiography stenting procedure or CT scanning.

DRG Instruments GmbH, Duitsland, een dochteronderneming van DRG International, Inc., Mountainside, NJ, krijgt goedkeuring voor de financiering van medische apparatuur krachtens een kaderkredietovereenkomst tussen AKA, Duitsland, en de Vneshekonombank, Moskou. Een consortium van vijf banken verstrekt krachtens de Individuele Leenovereenkomst financiering om het Moscow Interventional Cardioangiology Center uit te rusten met de modernste en meest verfijnde medische apparatuur en coronaire stents. De financiering van het project (12,3 miljoen EUR) is het resultaat van het kaderkrediet dat eerder door Duitsland werd verleend aan Rusland, tijdens het bezoek van president Poetin aan Duitsland.

Dr. Geacintov, President van de DRG Group, zegt: 'DRG begon reeds in 1996 met de onderhandelingen om het Moscow Interventional Cardioangiology Center uit te rusten. Als gevolg van het financiële klimaat in Rusland was het echter pas onlangs mogelijk de laatste hand te leggen aan de kredietvoorwaarden voor dit project.'

DRG zal uitrusting van meer dan 30 bedrijven samenvoegen om de hoogtechnologische medische apparatuur te leveren die nodig is voor kritieke interventionele cardio-angiologieprocedures die onder deze overeenkomst vallen.

De eerste zending 2002 vertrok op 28 maart vanuit GE, Duitsland. Ze bestond uit volledige uitrusting voor patiëntenbewaking in de operatiezaal, evenals controleapparatuur in de ziekenhuiskamer, was afkomstig van DRG en werd verstuurd vanuit General Electric Medical Systems in Freiburg, Duitsland. Er zat ook een eerste levering coronaire stents, een cruciale component bij interventionele cardio-angiologie, in, die afkomstig was van de Cordis Division van Johnson & Johnson.

Naast GE en J&J zal Siemens Medical Solutions een MYABI CT en AXIOM Universal Digital Angiography System leveren, compleet met röntgenapparatuur en modules met digitale opties. De Intra Aorta Ballon Pomp wordt geleverd door Datascope. Draeger Anesthesiology and Oxylog-reanimatiesystemen zullen worden gekoppeld aan een Stockert hart-longmachine en zullen worden gebruikt met Aesculap, Braun andere coronaire instrumenten en toestellen die worden gebruikt bij procedures voor coronaire stenting.

DRG zal ook een uitgebreid gamma diagnosetests en -uitrusting leveren, die het ontwikkelt en vervaardigt in zijn vestigingen in Marburg en New Jersey.

Coronaire stents worden gebruikt in angiologieprocedures en hebben in grote mate de openhartchirurgie vervangen. Ze zijn immers gemakkelijk door behendige cardiologen in te brengen om hartaders te openen en segmenten met vernauwingen te verbreden, veroorzaakt door aderverkalking, die de bloedtoevoer belemmeren en leiden tot ernstige hartkwalen en zeer vaak de dood. De stents zijn 2-5mm brede buisjes die bestaan uit een geweven draadstructuur. Ze worden bij interventionele cardio-angiologieprocedures in de aders ingebracht door middel van ballonkatheters.

De DRG Group werd opgericht in 1970. Het is een multinational die gespecialiseerde medische uitrusting en diagnosemateriaal ontwikkelt, vervaardigt en verdeelt. De DRG Group concentreert zich op hoogtechnologische, gespecialiseerde gebieden als cardio-angiologie, gynaecologie en immunologie. DRG is sinds het begin van de jaren '70 actief in Oost-Europa en verdeelt producten op meer dan 80 markten ter wereld.

Contact: 
DRG Instruments GmbH                    DRG International, Inc.
Herr Wilhelm Sänger                     C. E. Geacintov, Ph.D.
Frauenbergstr. 18                       1167 U.S. Highway 22
D-35039 Marburg                         Mountainside, NJ  07092  USA
Tel.: 06421-17000 Fax 06421-921100      tel:  (908) 233-2079
                                        fax:  (908) 233-0758 
email: drg@drg-diagnostics.de 
E-mail:  corp@drg-international.com 
website:  www.drg-international.com     website:  www.drg-international.com
16 apr 02 09:26