Politie Gelderland-Midden

Verdachten van verschillende delicten aangehouden door politie Wageningen

De politie in de unit Zuid (Wageningen) onderzoekt de betrokkenheid van drie verdachten bij enkele overvallen en andere strafbare feiten. Van de drie 18, 19 en 27 jaar oud heeft één verdachte geen vaste woon- of verblijfplaats. De anderen zijn afkomstig uit Wageningen en Renkum.

Eén van de aangehouden personen wordt verdacht van een gewapende overval op een taxichauffeur uit Den Bosch. De drie verdachten worden verdacht van diefstallen met geweld (beroving van een drietal vrouwen dan wel de medeplichtigheid daaraan), een verduistering, winkeldiefstal, autoinbraak, oplichting en mishandeling en diefstal van familieleden. Welke de rol van de drie bij de onderscheiden misdrijven precies is geweest is voor een deel bekend, maar vraagt nog wel nader onderzoek.

Geld

Feit is wel dat de mannen dringend geld nodig hadden, in verband met hun verslaving aan verdovende middelen. Bij alle feiten draaide het dan ook om geld. Hiervoor zijn verdovende middelen gekocht. Het geld werd gestolen van willekeurige slachtoffers (al of niet onder bedreiging), dan wel door ondermeer videogames te huren en direct door te verkopen. Ook paste één van de verdachten de bekende truc toe van het zielige verhaal. Zijn zoontje zou zijn overleden en hij had geld nodig voor de begrafenis.

Hechtenis

De verdachten zitten nog vast. Over de feiten, die voornamelijk zijn gepleegd in de afgelopen drie maanden van dit jaar, wordt proces-verbaal opgemaakt, dan zo spoedig mogelijk naar Justitie zal worden gestuurd.