Verbond van Verzekeraars

Multiculturele communicatie in de personenschaderegeling

NIBE-SVV organiseert op 16 april een praktijktraining multiculturele communicatie in de personenschaderegeling. De training beoogt de communicatie met niet-westerse allochtone letselschadeslachtoffers te verbeteren door de deelnemers beter te leren omgaan met cultuurverschillen.

In de praktijk van de personenschaderegeling blijkt dat het schaderegelingsproces bij niet-westerse allochtonen veelal anders en trager verloopt dan bij autochtone Nederlanders. De reden hiervan is vaak een gebrek aan achtergrondkennis over de cultuur van de partijen die bij de schaderegeling betrokken zijn. Misverstanden in de communicatie leiden regelmatig tot een verstoring van het proces van schaderegeling. Tijdens de training leren deelnemers daarom om zich in te leven in de cultuur van de niet-westerse allochtoon, waardoor een betere communicatie tussen beide partijen kan ontstaan. Aan de hand van groepsdiscussies en casusbesprekingen wordt inzicht verkregen in de interculturele communicatie.
De training is bedoeld voor mensen die werkzaam zijn als personenschadebehandelaars of personenschaderegelaars. Daarnaast kunnen ook belangenbehartigers, advocaten en arbeidsdeskundigen op het gebied van de personenschaderegeling aan de cursus deelnemen. De cursus wordt gehouden op 16 april van 09.30 - 16.30 uur in het Beurs World Trade Center in Rotterdam. De cursusprijs bedraagt 460 euro. Voor meer informatie en/of inschrijving: NIBE-SVV, Bettine van Wetten, e-mail: b.van.wetten@nibesvv.nl, of Carolina Greuter, e-mail: c.greuter@nibesvv.nl.

Bondig, maart 2002