Gemeente Putten

Wethouder Wieringa neemt scheepsjournaals in ontvangst (10-04-2002)
---

Putten, 10 april 2002

Wethouder Wieringa neemt scheepsjournaals in ontvangst

Dinsdag 16 april om 12.00 uur neemt wethouder mr. L.A. Wieringa scheepsjournaals van basisschoolleerlingen in ontvangst over de les "Plant in zicht". Deze les is een onderdeel van de reizende onderwijstentoonstelling "Linnaeus en Nu".

Centraal staat een expositie over het werk van Carolus Linnaeus, de plantkundige die in 1735 promoveerde aan de universiteit van Harderwijk. Later werd hij zelf professor en stuurde hij zijn studenten mee op koopvaardijschepen. Deze stagiairs hadden de opdracht om vanuit alle windstreken planten mee te nemen. Daarbij moesten ze van inheemse volken leren wat de verschillende toepassingen van die planten zijn.

Tijdens de les Plant in zicht! "vergezellen" leerlingen van groep vijf en zes de stagiairs van Linnaeus op hun reizen. De schepen reizen van continent naar continent. Per continent staat een aantal planten met het gebruik en de toepassing ervan centraal. In de les komt de waarde van biodiversiteit op een speelse manier aan de orde. Bij thuiskomst wordt uit de scheepsjournaals verslag gedaan.

Dinsdag 16 april hebben de eerste scholieren de reis volbracht en overhandigen zij de scheepsjournaals aan wethouder Wieringa.

Milieucentrum De Hortus uit Harderwijk verzorgt de reizende onderwijstentoonstelling voor de gemeenten Oldebroek, Nunspeet, Elburg, Ermelo en Putten in het kader van het ISV-project "basisvoorziening Natuur en Milieu Educatie (NME) primair onderwijs in de regio Noordwest Veluwe". De tentoonstelling is in de periode 15 tot en met 26 april 2002 in Putten.